18 / 05 / 2024

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...



Son zamanlarda tatilcilerin en çok tercihlerinden biri Bungalov evler oluyor. Bungalov evlerde tatil yapmak isteyenler çeşitli sitelerden ve sosyal medyadan Bungalov ev kiralamaya başladı. Fakat fırsatçılar burada da vatandaşları rahat bırakmadı. Özellikle Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bungalov evler üzerinden dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. T.M. adlı vatandaş, bugalov ev kiralamak istedi, dolandırıdı. İşte ayrıntılar...

BUNGALOV EV KİRALAMAK İSTEYENLER DİKKAT

İstanbul'da yaşayan T.M., eşine sürpriz yapmak için bungalov ev kiralamak istedi. Instagram üzerinden üzerinden araştırma yapan T.M., yaptığı inceleme üzerine bir firmanın yetkilisi olduğunu ileri süren ve kimlik fotoğrafını gönderen şahıs ile irtibat kurdu.

Söz konusu sözde firma ile telefon görüşmesi sağlayan T.M., önceden de bu tür dolandırıcılık girişimleri duyduğundan, çeşitli belgeler üzerinde sorgulama yaptı. 

 Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

6 BİN TL DOLANDIRDILAR

F5 Haber'de yer alan habere göre; karşı tarafın kimliği dahil, vergi levhası ve tesislerle ilgili detaylı bilgi vermesi üzerine inanan T.M., yaptığı görüşme sonrası belirlenen 6 bin TL'yi firmanın banka hesap numarasına yönlendirdi.

T.M. gelen ikinci bir telefon sonrası 7 bin 800 TL sigorta parası istenmesi üzerine dolandırıldığını anladı. Görüştüğü kişi telefonunu kapatıp kayıplara karıştı.

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Bunun üzerine durumu adli makamlara ileterek suç duyurusunda bulunan T.M. "Bu gibi durumları çok iyi bilmeme rağmen dolandırıldım. Bu tür tatil düşünenlerin benim durumuma düşmelerini istemem. Böyle tavizlere de kanmasınlar” dedi.

Bungalov evlerde ipin ucu kaçtı! 

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

Geri Dön