29 / 04 / 2024

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin mirası varyantlardan kendilerini korumak isteyen vatandaşlar tatil vakitleri başta olacak şekilde pek çok durumda kalabalık alanlarda bulunmaktan kaçınırken, tatillerini kendilerine özel bir yerde geçirmek isteyenler, alternatif konaklama yöntemlerini tercih ediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre işte tam da bu noktada villa ve bungalov tarzındaki konutlar da izole bir biçimde konaklama imkanı sağlıyor. Fakat, internetten rezervasyon ve ödeme yapan vatandaşların karşısına dolandırıcıların çıkması, son dönemlerde kiralama işlemlerinde tereddütlere neden oluyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada villa ve bungalovların artık dört mevsimde de tercih edildiğini kaydeden Mehmet Bozdoğan, dolandırıcıların yeni yöntemleri ile ilgili de çok önemli bazı uyarılar yaptı. 

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

“DOLANDIRICILARIN KLASİK YÖNTEMİ: ÖN ÖDEME SONRASI SİGORTA ÖDEMESİ”

Açıklamasında dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı da çok önemli uyarılar yapan Mehmet Bozdoğan, “Birebir kopyalanmış olan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda bir güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için vatandaşlardan ön ödemeleri alan dolandırıcılar ne yazık ki durmuyor. Konut sigortası ismi altında bir ödeme daha istiyor. 2. ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği kaydediliyor. Böyle bir durumda paralarının yanmasından korkanlar bir ödeme daha gerçekleştiriyor fakat mekana gittikleri zaman da  ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” dedi.

“TÜRSAB’IN SAYFASINDAN İŞLETMEYİ SORGULAMAK MADDİ KAYIPLARI ÖNLER”

Yaptığı açıklamada “Sosyal medya üzerinden yalnızca bilgi alışverişi yapılmalıdır. Rezervasyon işlemleri web sitesi üzerinden devam ettirilmeli” ifadelerini kullanan Mehmet Bozdoğan, “Tatil yapmak isteyenler üzülmemek için rezervasyonlarını güvenilir kanallar aracılığıyla gerçekleştirsinler. Örnek vermek gerekirse işletmelerin mutlaka Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) kaydının olması gerekli. Bu yüzden söz konusu işletmenin rezervasyon öncesinde belge numarası ile bizzat TÜRSAB’ın sayfasından sorgulanması gerekiyor. Çok kısa ve kolay bir işlem olmasının dışında ayrıca maddi ve manevi kayıplardan kurtaracak bir yöntemdir” dedi.

 

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef 'uzatmaları oynuyoruz' 

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!


Geri Dön