27 / 04 / 2024

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu sabah açıklanan konut satış rakamlarına göre ülke genelinde konut satışları bu yılın Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı ve 93 bin 902 şeklinde oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son dönemlerde düşüş gösteren konut satışlarında mega kent İstanbul 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4 ile en yüksek paya sahip olan şehir oldu. Açıklanan resmi rakamla göre mega kent İstanbul'u 8 bin 300 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 168 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile  İzmir  izledi. 

Konut satış rakamları ile ilgili olarak bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/turc35 üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem...   2023 Şubat ayına göre yüzde 35 daha çok ev satıldı." ifadelerini kullandı.

Cihat Çiçek'in paylaşımı şu şekilde:

Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem...   2023 Şubat ayına göre yüzde 35 daha çok ev satıldı.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte paylaşıma gelen o yorumlar...

 

2 milyon TL ile evden 10-15 bin TL kira almak mı, yoksa mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? 

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

3 deprem uzmanı tek bir kent için konuştu: Her an deprem olabilir!


Geri Dön