30 / 04 / 2024

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

SEDDK yeni mezun memur alımı yapılacağını açıkladı. Buna göre, SEDDK açıktan personel alımı başvuru şartları nelerdir? Mezuniyet şartları ve son başvuru tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar.



SEDDK’ya 3 farklı branşta kamu personel alımı yapılacağı bildirildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na yapılacak yeni mezun memur alımında ikamet şartı olmadığı kaydedildi. Yapılan açıklamada SEDDK açıktan personel alımı başvuru şartlarının neler olduğu, mezuniyet şartları ve son başvuru tarihi ile ilgili bilgiler verildi. 

- Başvuru için 657 DMK’daki şartları taşımak gerekiyor. 
- T.C. vatandaşı olunması lazım.
- Kamu haklarından mahrum olmamak gerekli.
- Askerlikle ilişiği olmaması lazım.
- Başvuruda bulunan adayın görevini devamlı yapmasına engel bir durum teşkil edecek  akıl hastalığı bulunmaması durumu.
- KPSS’den tüm ünvanlar için en az 70 puan şartı da en önemli detaylar arasında.

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

BAŞVURU MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; 6 Memur alımına başvuru için adayların “Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonometri, Finansal Ekonometri, İstatistik, İstatistik-Ekonometri, İstatistik-Matematik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Sigortacılık, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sigortacılık ve Risk Yönetimi” bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Öte yandan, 6 Sekreter alımına başvuru için adayların “Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Ofis Teknolojileri ile ilgili bölünden Yönetim veya Hukuk Büro Yönetimi ile birlikte Sekreterliği” den mezun olan adayların başvurularnın kabul edileceği kaydedildi. Ayrıca, 4 Hizmetli alımına ilişkin başvuruda da  adayların “Ağırlama Hizmetleri ile Aşçılık, Hazır Yemek, Aşçılık, Turizm ile Turizm İşletmeciliği yada Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ile Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otelcilik, Turizm Yönetimi” bölümlerinden mezun olmaları şartı aranmaktadır.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu SEDDK memur alımlarına başvurular online olarak gerçekleştiriliyor. Adaylar başvurularını 15 Mart 2024 tarihine kadar internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Düşük KPSS puanı ile memur alımı yapılacağı açıklandı!

İŞKUR açıkladı! KPSS'den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

 


 


Geri Dön