28 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! KPSS'den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

İŞKUR açıkladı! KPSS'den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yayımlanan son ilan kapsamında göre KPSS puanı 55, 60, 65 ve 70 puanla düz memur alımı başvuruları başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ehliyeti olan kadın ve erkeklerin başvurabileceği belirtildi. İşte şartlar ve haberin detayları...



İŞKUR tarafından yapılan açıklamada alımların şu an için Çorum İskilip Belediye Başkanlığı’na yapılacağı kaydedildi. Buna göre KPSS puan türü ile memur ve zabıta memuru alımı yapılacak alımlara ilişkin yayımlanan ilanda şu açıklama da bulunuldu: “Çorum ili İskilip Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yer alan  ve bu alanda istihdam edilmek için  Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydı ile  belirtilen boş kadrolara açıktan atama yolu ile  memur ve zabıta memuru alınacaktır” denildi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar kapsamında hem genel hem de özel şartlar belirtildi. Genel şartların şu şekilde olduğu kaydedildi.

Adayların, Türk vatandaşı olması.

Adayların, kamu haklarından mahrum olmaması durumu. 

Kanunda bildirilen suçlardan mahkum olmamak durumu.

Erkek adayların askerlik durumu ile ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

Ayrıca adayların, görevini yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığı ya da bedensel engelinin olmaması istenmektedir.

İŞKUR açıkladı! KPSS den 55, 60, 65, 70 puanla memur alımı yapılacak...

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuruların 15 Ocak’ta başlayacağı ve 17 Ocak tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Başvuruların şahsen yapılması önerilirken, adayların posta ile başvuru yapabilecekleri de belirtildi. Başvuru adresinin ise “Yazı İşleri Müdürlüğü, Yenicami Mahallesi Çorum 1. Sokak No: 2/4 İskilip/ÇORUM” olduğu kaydedildi. Başvurusu onaylanan adaylar için 31 Ocak tarihinde sözlü sınav yapılacağı bildirildi. Uygulamalı sınav ise 5 Şubat tarihinde yapılacak.

İŞKUR NEDİR VE  NE İŞ YAPMAKTADIR?

İŞKUR, genel olarak iş ve işçi bulma amacını güder. İşgücü piyasasının istihdam aşamalarında da aktif rol oynar. 

İŞKUR açıkladı! 65 bin 425 personel ve işçi alımı yapılacak...

En çok aranan meslek grupları belli oldu! İşverenler en çok bu mesleklerden eleman arıyor!

İŞKUR açıkladı! Hastane personel alımı başladı...

İŞKUR açıkladı! İl Özel İdaresi 18 yaş üstü daimi kamu personeli alımı yapacak...

 


Geri Dön