03 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef 'uzatmaları oynuyoruz' 

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef 'uzatmaları oynuyoruz' 

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir canlı yayında İstanbul depremi ile ilgili olarak uyarılar yatı. Sayın Görür, İstanbul'da beklenen depremin 7.2 ve 7.6 büyüklüğünde olabileceğini kaydetti. 



Olası bir İstanbul depremi ile ilgili uyarılar yapan yer bilimciler, Marmara'nın periyodunu doldurduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunda 7.6 büyüklüğünde deprem olabileceği uyarısını yeniledi. Buna göre, Adalar ve Kumburgaz kolunu belirten Görür, "İkisi birden kırılırsa 7.6'ya kadar çıkma olasılığı var" dedi. Prof. Dr. Görür TGRT 'de yapığı açıklamalarda şunları söyledi;  "6 sene içinde artı-eksi olarak da 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz şu anda uzatmaları oynuyoruz. Marmara'da 7 ve üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 47" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür; "İstanbul'da 1 Nisan yapılacak seçimlerin ardından seçilecek belediye başkanının  şehri depreme hazırlamalı. Tehdit Marmara'da. İlk seçilen belediye başkanı tehdidin nereden geldiğini bilmeli. Uyarılarda bulunuyoruz, Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolunda bir deprem yaşanacak.  Bunlardan biri Adalar kolu, diğeri de Kumburgaz koludur. Bu iki kolun aynı anda kırılma ihtimali var. 1766'da 3 ay arayla kırılmış. İkisi birden kırılırsa 7.6'ya kadar çıkma olasılığı var. Deprem denince siyasilerin aklına 'yapı stoku' geliyor. İstanbul'da yapı stokunun artırılması zararı azaltabilir.

Bilim insanı olarak İBB ve merkezi yönetim arasında uyumlu bir çalışma yürütüldüğünü düşünmüyorum. Burada iki güç birlikte olmalı. Farklı düşünce değil insanların can güvenliği önemlidir. Koca İstanbul'u deprem dirençli şekilde İBB tek başına yapamaz. Siyaset keşke bir tarafa bırakılabilse. İBB ve merkezi hükümet arasında hiç birlikte hareket etme yok. İBB'nin yaptığı KİPTAŞ var, onun da belirli bir bütçesi var. Ben hep, 'neden KİPTAŞ ile AFAD beraber çalışmıyor." Bunu şimdilik göremiyorum ama belediye başkanlarının da işi ciddiye aldığı bir gerçek. İmamoğlu İstanbul'un en büyük sorununun deprem olduğunu sürekli söylüyor. Aynı şekilde Murat Kurum da aynı şeyleri söylüyor.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef uzatmaları oynuyoruz  

DEPREM ESAS MESELEDİR

Japonya'da geçtiğimiz günlerde 7.6 büyüklüğünde deprem oldu ve 120 kişi tesadüfen öldü. Biz her depremde 20 bin, 50 bin civarında ölüm veremeyiz. Siyasilerin 'beka meselesi' dediği şeyleri anlamıyorum. Esas beka meselesi depremdir. Siyasi bir irade istiyorum. Deprem olursa ülkenin bırakın ekonomik bağımsızlığını siyasi bağımsızlığını bile tartışır duruma geliriz. 

MARMARA'DA DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 47 

6 sene içinde artı-eksi olarak da 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz şu anda uzatmaları oynuyoruz. Marmara Bölgesi'nde 7 ve üzerinde deprem olma olasılığı da yüzde 47 oranında. Buna göre bizlerin deprem öncesi ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini konuşmamız lazım.  İş 'yat-çök-kapan'dan ibaret değil. Vatandaşlar ve devlet el ele verip bunun üstesinden gelmelidir. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

Samsun 4 büyüklüğünde sallandı, Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Kıyılar denize doğru ilerliyor!

Prof. Dr. Naci Görür bu kez ezber bozdu: Deprem beklemediği yerleri açıkladı!

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...


 


Geri Dön