30 / 04 / 2024

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

İnternet üzerinden 'kiralık bungalov' ilanı ile vatandaşları dolandıran çete yakalandı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Ümraniye'de yaşayan A.A., polise başvurarak internet aracılığıla 'kiralık bungalov' ilanı veren bir kişiyle telefonla görüştüğünü, kiralama ücreti olarak kendisine iletilen banka hesabına 135 bin lira yatırdığını ve bu kişinin ortadan kaybolduğuna dikkat çekerek, suç duyurusunda bulundu. 

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, olay ile ilgili çalışma başlatıldı. Söz konusu çalışmada paranın havale edildiği banka hesap bilgileri üzerinden dolandırıcıların kimlikleri belirlendi. 

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Küçükçeşmece'de gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler Erdal Y.(50), Erkan A.(44), Cengiz Ü.(42) gözaltına alınırken, Şüphelilerden Erdal Y.nin poliste 10, Erkan A.nın 13, Cengiz Ü.nün ise 15 suç kaydının bulunduğu belirlendi. 

Polis tarafından gerçekleştirilen çalışmada şüphelilerden birinin dolandırıcılıktan elde ettiği parayla bir kuyumcudan alışveriş yaptığını belirledi. Şüpheli kuyumcudan alışveriş yaptığı sırada güvenlik kameralarında görüldü. 

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi. 3 şüpheli ise tutuklandı ve cezaevine yollandı. 

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

Bungalov evler de son zamanlarda oldukça popülerleşti. Tatile çıkıp dinlenmek isteyenler hem şehire yakın hem de sakin bir alanda bulunan bungalovlara yönelmeye başladı. Bungalov evler farklı tasarımlarının yanı sıra doğanın içinde sundukları konforla da dikkat çekiyor. 

Ancak bungalov ev kiralayacakların da dolandırıcılık tuzağına düşmemek için dikkatli olması gerekiyor. Dolandırıcılar çoğu zaman piyasaya göre çok uygun fiyatlar sunuyor. Uzmanlar özellikle, sosyal medya üzerinden oluşturulmuş sahte hesapların altını çiziyor ve dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Son dönemlerin en çok tercih edilen tatil trendi bungalov evler, yoğun olarak ilgi görüyor ve hemen herkes tarafından tercih ediliyor. Minimal yaşam stili, sessizlik, doğa ile iç içe olmak ve sadece kişiye özel kiralama seçenekleri gibi alternatiflerden dolayı bungalov ev kiralaması, diğer tatil seçeneklerine kıyasla bir adım daha öne çıkıyor. Bungalov ev kiralanırken, bungalov ev kiralama sayfalarının, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) belgesine sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. 

Ayrıca, bungalov ev kiralayacakların, tesislerden fotoğraf istemesi ve detaylı konum bilgisi de istemesi gerekiyor. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

 

 


Geri Dön