27 / 04 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



Son zamanlarda kiralık ve satılık ev fiyatlarında yaşana artış sebebiyle sık sık anlaşmazlıklar gündeme geliyor. Ev sahipleri, evlerini yüksek bedelle kiraya vermek isterken, kiracılar fahiş kiralara karşı tepki gösteriyor. 

Hükümet tarafından uygulamaya alınan kiraya yüzde 25 zam sınırı uygulaması da konuyu tam amalamıyla çözememişken, kiracı ve ev sahibi kavgaları ile ilgili her gün yeni bir örnek gündeme geliyor. 

İstanbul'da tek başına yaşayan 67 yaşındaki emekli kadın kira bedelini yükseltmek isteyen konut sahibi tarafından tehdit edildi. 

Olay 18 Ekim 2022'de Kağıthane'de yaşandı. Tek başına yaşayan Berrin Ü, konut sahibi tarafından arandı. Ev sahibi, kiracı Berrin Ü.'den kirayı artırdığını belirterek yeni yatıracağı kirayı bu şekilde yatırmasını talep etti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Eşi vefat eden ve tek başına yaşayan yaşlı kadın emekli maaşıyla geçindiğini bu sebeple de yüksek bir kira ödeyemeyeceğini dile getirdi. 

Konut sahibi ise mevcut kira olan bin 800 lirayı 6 bin TL'ye yükseltti. Taraflar kira zammı konusunda anlaşamadı. Ev sahibi Süleyman Ç., kadını sık sık arayarak rahatsız etmeye başladı. Son olarak akşam saatlerinde Berrin Ü.'yü arayan konut sahibi kira zammını tekrarladı. 

Yaşlı kadın ise Süleyman Ç.'ye bu miktarı ödeyecek gücünün olmadığına, evden çıkma durumunda kalacak kimsesinin olmadığına dikkat çekti. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

"DEVLETİ DE TANIMAM EŞYALARINI ATARIM"

Süleyman Ç., kiracısının istediği parayı veremeyeceğini öğrenince konutunu terk etmesi talebiyle geldi. Berrin Ü., evden çıkamayacağını söyleyince bu defa Ben Devlet tanımam, evine zorla girer bütün eşyalarını dışarı atarım' tehdidi geldi. 

Kiracı Berrin Ü., bu tehditin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

2 SENE HAPİS İSTEMİ 

Savcılığa gelerek ifade veren mağdur kadın, konut sahibinin kendisini sürekli arayarak huzurunu bozduğunu, son olarak ağır tehditlerde bulunduğunu dile getirdi. 

Şikâyet sonrası olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, sürdürülen soruşturma sonunda şüpheli hakkında 'Kadına Karşı Tehdit' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Şüpheli ev sahibinin ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız"


Geri Dön