27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız." dedi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Temel atmasının üzerinden 1 yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek, sene sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız." diye konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşma kapsamında, "Yapılan detaylı çalışmaların ardından deprem bölgesi genelindeki kesinleşmiş hak sahibi sayımız 390 bin olarak netleşmiştir." ifade etti.

Erdoğan, "Bugün, 6 bin 572'si il ve ilçe merkezlerimizde, 703'ü de kırsalda olmak üzere 7 bin 275 hak sahibinin konutunun anahtarını teslim ediyoruz. diyerek ; "Bölgede halen yapımı süren 40 bin konutu inşaatı tamamlandıkça peyderpey hak sahiplerine teslim edeceğiz." Erdoğan, "İnşallah iki  ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temel atmasının üzerinden 1 sene geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde de yerine getirerek, sene sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız." dedi. "Amacımız, takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturmaktır." diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak ve kimse mağdur olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler hedeflerimize doğru yürürken deprem, terör, ekonomik tuzaklar başta önümüzdeki muhtemel tehditleri de birer birer bertaraf etme kararlılığındayız." dedi.

HAK SAHİPLERİNİN KONUTLARINI TESLİM EDİYORUZ

Erdoğan, "Kaybettiğimiz canları elbette geri getiremeyiz fakat onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmeye çalışıyoruz" sözünü verdiklerini belirterek;  "Toprağa verdiğimiz vatandaşlarımızı  Fatihalarla, dualarla, hüzünle yad ederken sizlere verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmek için de canla başla çalıştık,. Bir yandan da enkazları kaldırırken diğer yandan sürat ile yeniden inşa ve ihya faaliyetlerine başladık." diye ifade etti.

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!


Geri Dön