27 / 04 / 2024

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri'de bir otelde gerçekleştirilen Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Çalıştayı'nda yaptığı açıklamasında, bazı siyasetçilerin birkaç gündür gazete ve televizyonlarda, 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir evin teslim edilmediğine ilişkin eleştiriler yönelttiğini belirterek, TBMM'de yaptıkları konuşmalarda bu konuda bilgi verdiklerine, saklanacak bir şey olmadığına dikkat çekti. 

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen ve ikiz deprem şeklinde belirtilen iki depremde 11 şehrin doğrudan etkilendiğini, 14 milyon kişinin zarar gördüğünü, 680 bin civarında ev, konut, 170 bin civarında da tek katlı iş yeri, depo, ahır gibi yerlerin hasar gördüğünü dile getirdi. 

Ortaya çıkan hasarın 100 milyar doların üzerinde olduğuna vurgu yapan Bakan Özhaseki, "Bin senedir yaşadığımız, üzerinde medeniyet kurduğumuz bu Anadolu coğrafyamızda başımıza gelebilecek ve gelmiş olan en büyük felakettir. Böyle büyük bir felaketle karşılaştık. Devlet olarak ilk an itibarıyla müthiş bir refleks gösterdik" açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki, AFAD'ın koordinasyonuyla deprem bölgesindeki çalışmaların sürdürdüldüğüne de değindi ve önemli konulara değindi. 

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Mehmet Özhaseki, şu anda hak sahibi konut olarak 390 bin aileye bir konut vermek zorunda olduklarının altını çizerek, "Ayrıca 40 bin iş yerini yeniden yapmak ve 11 bin 500 civarında da ahır gibi müştemilatları bizim devlet olarak yapıp vermek gibi bir zorunluluğumuz bulunuyor. O günden bu tarafa 200 binden fazla konutun ihalesini yaptık, inşaatları zaten sürüyor, bir kısmı bitti, bugünlerde teslimat gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı ve ayrıca 100 bin kadar konutun da ihale sürecinin sürdüğüne, bunların 50 bininin köylerdeki çelik evler olarak yapıldığına dikkat çekti. 

Bakanlığın "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne 255 bin vatandaştan başvuru geldiğini de dile getiren Özhaseki, "Şu ana kadar 15 bin vatandaşımız da ya çap alarak ya aplikasyon krokisiyle uğraşarak, zemin etütleri ya da belediyedeki birtakım işleri bitirmek için müracaat etti ve kendi evlerini yapma cihetinde çaba gösteriyor. Ayrıca biz Bakanlık olarak 4 büyük kentimizde ve bazı ilçelerimizde şehirlerimizin merkezini biz yapalım, ona açılan ana caddeleri biz yapalım, o şehrin kendine has, özgün kimliği ortaya çıksın diye de bir çabamız oldu. Şu anda orada da inşaatlara başladık. Haliyle altyapı çok zarar gördü. Elde ettiğimiz krediyi belediyelerimize, o bölgedeki 11 belediyemize hibe şeklinde veriyoruz. 56 milyar TL gibi de bir kaynak ayrıldı" şeklinde konuştu.

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Bakan Mehmet Özhaseki, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hatay'da kura çekimini başlatacaklarına vurgu yaptı. 

Konuya ilişkin açıklamasını "Pazar günü de Gaziantep İslahiye'deyiz. Daha sonraki salı günü hem anma törenleri hem de yine kura çekimi için Kahramanmaraş'ta bulunacağız. Şanlıurfa, Adıyaman, her gün bir şehrimizde kura çekerek vatandaşlarımıza konutlarını vermeyi planladık. İnşallah gerçekleştirmiş olacağız. İki ay içerisinde tam 75 bin evi hak sahiplerine veriyoruz" diyerek sürdüren Özhaseki, yani kura çekilişleriyle hak sahibi olarak kayıtlara düşen 75 bni vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlyacaklarının altını çizdi. 

"Her ayın sonuna kadar da özellikle nisan, mayıs aylarından başlayarak 15-20 bin kadar konutun teslimatını gerçekleştirmiş olacağız. Depremin nasıl ilk gününden itibaren ayaktaysak, o bölgede yaraların sarılabilmesi adına gayret göstermişsek aynı hızla heyecanla gayretle o bölgedeki yaraları sarmaya da devam ediyoruz" diye konuşan Özhaseki, tüm vatandaşların huzurla evlerine oturacakları ortamı sağlayıncaya kadar dur durak bilmeden koşmaya devam edeceklerini dile getirerek açıklamasını sonlandırdı.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Peugeot Şubat ayı fırsatını açıkladı! Bu modellerde büyük fırsat başladı: Sıfır araç alacaklar dikkat!

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!


Geri Dön