30 / 04 / 2024

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.



6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem kimlik belgesini gündeme getirdiklerini belirten Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, “Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanI Mehmet Özhaseki tarafından açıklanan Bina Kimlik Sistemi, bizim aylar evvel gündeme taşıdıkları bir konu olduğunu hatıralatarak 'bu çağrının karşılık bulması ve ülke genelinde eş zamanlı uygulamanın başlatılmasından dolayı mutlu olduklarını açıkladı. 

DEPREM KİMLİK BELGESŞ ÇAĞRIMIZ KARŞILIK BULDU

Doğal felaketlerin gerçekliğini kabul edip önlem almanın birinci görev olması gerektiğine dikkat çeken Mahir Orak, “Kahramanmaraş merkezli depremler binlerce can aldı. Fakat bu demek değildir ki; depremler karşısında çaresiziz! Aksine bu doğal felaketlerin olumsuz etkilerini azaltacak önlemler alabilir, tahribatı azaltacak çözümler geliştirebiliriz.

Keza tam da bu düşünceden yola çıkarak 6 Şubat’ta yaşanan ve 120 bine yakın binanın kullanılamaz hale geldiği depremlerin hemen ardından elimizi taşın altına koyduk. Konutların sağlamlığının belgelenebilir olması ve satın alacak kişilerin bu bilgilere şeffaf bir şekilde erişebilmesini sağlayacak olan ‘Deprem Kimlik Belgesi’nin deprem yönetmeliğine dahil edilmesi çağrısında bulunduk.

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Tüm iletişim kanallarımız üzerinden defalarca gündeme getirdiğimiz ‘Deprem Kimlik Belgesi’ çağrımız karşılık buldu. Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki, ‘Bina Kimlik Sistemi’ adı altında uygulamanın başladığını duyurdu.

Ülke genelinde eş zamanlı uygulamanın başlatılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Çünkü bizim faaliyetlerimizin ana unsuru ‘insan’ ve ‘fayda’. Bu iki unsuru göz ardı etmemiz mümkün değil” dedi. 


DAHA GÜVENLİ KONUTLAR YAPILACAK!

Tasarruf planı oluşturdukları gayrimenkullerin yüzde 95’ine yakınının ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olduğunu belirten Orak, “Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi sayesinde, hizmet sunduğumuz vatandaşlarımıza daha güvenli bir yaşamın kapılarını aralayacağız.

Temel misyonu ‘İnsana Fayda’ olan bir kurum olarak böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesinde bir katkımız olduğunu bilmek gurur verici. Biz bir finansal hizmetler kuruluşu olarak vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderirken güvenliğini de sağlamayı önemsiyoruz.''dedi. 

Bundan sonraki süreçte de bu konuyla ilgili  her vazifeyi yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Orak, herkesin bir evi olmasını ve bu evlerin barınma ihtiyacını karşılayan güvenli yerler olmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi. 

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Geri Dön