29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 



6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, 11 ili etkiledi ve on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen 11 ilde, artçı sartıntılar hala devam ederken, sık sık Türkiye'nin diğer bölgelerinden de irili ufaklı deprem haberleri geliyor. 

Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar deprem riski olan bölgeleri öğrenmek istiyor. 

Deprem çalışmalarıyla kamuoyunca tanınan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 53 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'a gitti ve burada incelemeler yaptı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yeni kıyımlar olacak dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

YENİ KIYIMLAR YAŞANIR 

Prof. Dr. Öngün Ahmet Ercan, söz konusu açıklamasında, "Kahramanmaraş’ta olacak oldu. Kırılacak yer kalmadı. Yıkıcı olmayan küçük deprem, depremcikler olabilir. Ancak yıkıcı deprem beklemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı'ndaki yeni yerleşimlerde yıkım olmadığına değinen deprem bilimci Prof. Dr. Ercan, "Kahramanmaraş Ovası verimli, sulak tarım arazisi, tıpkı Gaziantep ve Adıyaman gibi. Buradaki tüm yapılaşma kaldırılmalı. Yoksa yeni kıyımlar olacaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yeni kıyımlar olacak dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın bu paylaşımına şu yorumlar geldi: 

- Maalesef atı alan Üsküdar'ı geçti. Ova betona gömüldü. Ders almayan bir toplum olduk.

-Hocam Az Hasarlı evlerde kalksın.1500 deprem yedi.

Bunun yanı sıra dün de 06.09'da Hakkari- Kayalık Çukurca'da 4..3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Övgün Ahmet Ercan, bu deprem ile ilgili bir değerlendirmede de bulundu. 

Prof. Dr. Ercan, depreme ilişkin "06.09'da Hakkari- Kayalık Çukurca'da ola M4,1 lik küçük deprem ortamın gerilmekte olduğunu gösteriyor. Bölge gelecekte M7 dolayında bir depreme gebedir. Zamanı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...


Geri Dön