28 / 04 / 2024

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.



6 Şubat tarihinde Hatay ve Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken pek çok uzman, İstanbul ve diğer kentlerde meydana gelebilecek depremler için kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılması konusunda uyarı yapıyor. ST Alternatif Fuarcılık da ilgili sektör profesyonellerini 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında stanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) ST Endüstri Radyo, Degüder ve Deprem İzolasyon Derneği desteğiyle düzenleyeceği Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'nde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm ve yapı, inşaat şirketlerinin yanında ayrıca, depreme karşı güçlendirme, dizayn ve uygulama hizmetleri sunan markaların da katılacağı etkinlik ile beraber söz konusu alandaki tüm paydaşların sorumluluk üstlenmesi ve deprem konusunda problemlerden çok çözümlere odaklanılması hedefleniyor.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Türkiye'nin yapı stoğunun tamamıyla depreme karşı dayanıklı duruma getirilinceye ve yeni üretilecek her bir binanın güvenli bir yapı olarak inşa edilinceye kadar sorumluluk almaya ve binaların depreme dayanıklılığı için farkındalık oluşturmayı sürdüreceklerini ifade eden ST Endüstri Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’nin yapı stoğunun depreme dayanıklı duruma getirilmesinde son derece önemli bir rol üstlenecek Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi, sektördeki büyük bir boşluğu doldurmanın dışında pazarın büyümesine de ciddi ölçüde katkı sağlayacak. #RisliBinaKalmayanaKadar mottosuyla hazırlıklarını hızla sürdürdüğümüz etkinliğe yoğun ilgi gösteren profesyonellere şimdiden şükranlarımı sunuyorum."

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

“GENİŞ BİR KATILIMCI VE ZİYARETÇİ PROFİLİNE SAHİBİZ"

Sorunlu bütün yapıları yenilemek amacıyla yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar ile beraber çalıştıklarını vurgulayan Akbayrak, “Bu bir ticari organizasyon olsa bile temel misyonumuz gelir sağlamak değil. Söz konusu etkinliğimiz geniş bir katılımcı kitlesine sahip. Hep beraber yapı stokumuzun depreme karşı dayanıklı duruma getirilmesi ve herhangi bir depremde yıkılmayacak binalar üretilmesi için çabalıyoruz" dedi.

Recep Akbayrak'ın paylaştığı bilgilere göre, Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ne katılacak şirketler şu alanlarla faaliyet gösteriyor olacak: Depreme dayanıklı duvar sistemleri, çatı ve cephe sistemleri, özel dübel üretim ve tedarik, yapı güvenliği test ve laboratuvar, deprem izolatörü / sönümleyici uygulamaları, deprem izolasyonu mühendislik, mimarlık ve müşavirlik, su yalıtım malzemeleri ve bunun yanı sıra, yapı kimyasalları malzemeleri. Aynı zamanda, etkinliği müteahhitler, yatırımcılar, mimarların yanında inşaat, deprem ve makine mühendisleri, tasarımcılar, proje müdürleri, mühendisler, teknik müdürler, belediyelerin yöneticilerle beraber ilgili temsilcileri de katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

Fındıkta ihracat hedefi 275 ile 280 bin ton oldu!


Geri Dön