27 / 04 / 2024

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir’de 6 bölgede 8 etap halinde süren yaklaşık 820 bin metrekarelik dev bir alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler oluşturuluyor. Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak ayrıldı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli şehir vizyonu çerçevesinde hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları 5 senelik süreçte önemli bir aşama kaydetti. İzmir'de 2019 yılından bu güne ihale tutarı 4 milyar 513 milyon TL'yi geçen bedelle yeni yaşam alanları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 820 bin metrekarelik dev alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler kurmaya devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 6 bölgede sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yapım faaliyetlerine başlanan Karabağlar Uzundere, Gaziemir Emrez-Aktepe, Konak Ege ve Karşıyaka Örnekköy mahallelerinde bin 150 bağımsız birimin inşası  bitirilerek hak sahiplerine teslimleri gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 bin 560 bağımsız birimin yapımına ilişkin faaliyetler de devam ettiriliyor. 

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL lik kaynak!

İzmir’de Türkiye’ye örnek olacak şekilde yerinde dönüşüm, yüzde yüz uzlaşı, belediye garantörlüğü ilkeleriyle sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kooperatifleşme modeliyle bir kat daha büyüdü. Örnekköy 3’üncü ve 4’üncü etap, Gaziemir Emrez/Aktepe 1’inci etap ve Uzundere 3’üncü ve 4’üncü etabın yükleniciliği Büyükşehir iştiraki İZBETON’a verildi. Bu 5 noktada, imalatların başlaması için 5 ayrı protokole imza atıldı. 

İZBETON onlarca müteahhit ile görüşmeler gerçekleştirdi. İzmirli vatandaşlara en çok yarar sağlayacak, üvenli konutların inşaatı için kooperatif alt yükleniciliği formülü ön plana çıktı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kooperatifçiliğe verdiği önemle paralel şekilde İzmirli iş insanlarının oluşturduğu kooperatifler ile protokollere imza atıldı. Dev projeler İzmirlilerin yatırımlarıyla daha da büyüyor. 

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL lik kaynak!

Birinci ve ikinci etabı bitirilen Örnekköy'de 3 bloktan meydana gelen ve 611 bağımsız bölümü kapsayan 3'üncü etap çalışmalar devam ediyor. A1 Blok’ta kaba imalatın yüzde 86,64’lük kısmı, A2 Blok’ta kaba imalatın yüzde 79,98’i, B Blok’ta kaba imalatın yüzde 9’u tamamlandı. 

Yine üç bloktan meydana gelen ve 407 bağımsız bölümü kapsayan 4’üncü etap çalışmaları çerçevesinde bloklardan ikisinde kaba imalatlar bitirildi, bir blokta da kaba imalatta 13'üncü kata kadar gelindi. 585 bağımsız bölümü kapsayan 5’inci etap çalışmalarında temel inşaatı ve kaba imalat çalışmaları devam ediyor. 

Gaziemir Kentsel Dönüşüm alanı 1’inci etapta 293 bağımsız bölümün bazı bloklarda tabliye beton dökülmeleri ve bazı bloklarda ise temel imalatları sürüyor. 2'nci etap çerçevesinde de 261 bağımsız bölüm için temel imalatlarına devam ediliyor. 

Karabağlar Uzundere’de 1422 bağımsız bölümü kapsayan 3’üncü etapta bazı blokların bodrum kat kaba imalatlarına geçildi. Diğer bloklar için temel kazı çalışmaları ve proje çalışmaları devam ediyor.  4’üncü etap kapsamında ise yer teslimi yapılan parsellerde 1283 adet konut ile 24 adet iş yeri için projelendirme çalışmaları sürüyor. 

3 bloktan meydana gelen Ege Mahallesi 1’inci etapta 702 konut ve 4 işyeri yapımı çalışmaları da hızla devam ediyor. B1- B2 Blok temel beton dökümü gerçekleştirildi, T Blok zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Ev almak için doğru zaman mı? 5 yıl önce çerez parasına aldığım hisse, şimdi 12 milyon TL'lik daire oldu!


Geri Dön