29 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini



Bakan Şimşek, cari açık ve dışa bağımlılığın azaltılması konusunda yenilenebilir enerji yatırımlarının ve üretimde verimliliğin büyük önem taşıdığını, yeni yatırımlar için ihtiyaç duyulan finansmana ilişkin de Bakanlık olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Orta Vadeli Program'da (OVP) özellikle "yeşil dönüşüme" özel alan ayırdıklarını ve bunun yanı sıra, kamu yatırımlarında bu projelere öncelik verdiklerini hatırlatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı temaslarında da finansman kaynakları oluşturabilecek kişi ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Şimşek, yenilenebilir enerji yatırımlarının önümüzdeki on seneye yayılması yerine üç senede gerçekleştirilmesi durumunda cari açık ve dışa bağımlılığın azalacağına vurgu yaparak, finansman kaynağı hususunda Dünya Bankası’nın önemli bir paydaş olduğunu aktardı.

"BANKADAN SAĞLADIĞIMIZ FİNANSMAN TUTARI 3,2 MİLYAR DOLARI BULDU"

Dünya Bankası’nın Türkiye'ye 35 milyar dolarlık destek vermesinin planlarını yaptığını vurgulayan Şimşek, bahsi geçen kaynağın deprem bölgesinin rehabilitasyonu ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere reel sektörün yeni yatırımlarında kullanılabileceğini bildirdi.

Şimşek, bu çerçevede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası AŞ tarafından gerçekleştirilecek "Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi" doğrultusunda Dünya Bankası’ndan 500 milyon avro tutarında finansman sağlanmasına yönelik anlaşma yaptıklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Bunun yanı sıra, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İller Bankası AŞ tarafından gerçekleştirilecek "Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi" için de Dünya Bankası’ndan 395,75 milyon avro tutarında finansman sağladıklarının altını çizen Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlıkların ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi görüyoruz. Bu çerçevede Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması yaptık. Söz konusu kredilerin 570,75 milyon avrosu tahsisli ve ayrıca, 325 milyon avrosu ise Hazine garantili. Dünya Bankası Türkiye için 35 milyar dolarlık mali paket vereceğini duyurmuştu. Bankadan gelen finansman tutarı imzaladığımız yeni anlaşmalar ile beraber şu an yaklaşık 3,2 milyar doları buldu."

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön