29 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, 150 milyon liraya kadar kredi kullanabileceklerini açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten son dakika KOBİ'lere müjdeli haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'lere ilişkin kredi garanti mekanizmasında yapılacak düzenleme ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KOBİ tanımında değişiklik yapıldığını hatırlatan Şimsek, şletmelerin KOBİ sayılması için gerekli yıllık net satış hasılatları veya mali bilanço tutarları yeniden belirlendiğini belirtti. 

Şimşek, bu tutarların, mikro işletmeler için azami 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye, küçük işletmeler için azami 50 milyon TL'den 100 milyon TL'ye orta büyüklükteki işletmeler için azami 250 milyon TL'den 500 milyon TL'ye çıkarıldığına işaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ten KOBİ lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

KOBİ'LERE MÜJDELİ HABER!

Bakan Şimşek, KOBİ tanımındaki limitlerin artırılması ile bu işletmelerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasının önünü açtıklarını ve şimdi de buna banzer düzenlemeyi kredi garanti kurumlarına sağlanan garanti desteği için yapacaklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ten KOBİ lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

150 MİLYON TL'YE YÜKSELDİ!

Bakan Şimşek, KOBİ'lerin her alanda desteklenebileceği bir yapıyı oluşturduklarını belirtti.  KOBİ'lerle ilgiili yapılacak değişklikle ilgili  kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artırdıklarını açıkladı.

Böylece, firmaların finansmana erişim imkanlarının yükseleceğini belriten Şimşek: '' Mevcut uygulamada bir KOBİ bu sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi garantisi kullanabiliyordu, bu rakam 150 milyon lira olacak, büyük firmalar için 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkacak."ifadelerini kullandı.

Şimşek, söz konusu kararla KOBi ve KOBİ dışı büyük firmaların daha yüksek miktarda kredi garanti imkanından yararlanabileceğini açıklayarak Şimşek, bundan sonra da KOBİ'ler ve diğer işletmelere yönelik finansman kanallarının daha etkili kullanılması için gerekli adımların atılmaya devam edeceğini kaydetti. 

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Devlet Destekli Alacak Sigortası’ndan 50 bin KOBİ yararlandı!

 

 


Geri Dön