18 / 10 / 2024

Maliye Bakanı Şimşek'ten vergi isyanı: 32 dairesi olan bir kişinin vergi kaydı yok, hiç beyanname vermemiş!

Maliye Bakanı Şimşek'ten vergi isyanı: 32 dairesi olan bir kişinin vergi kaydı yok, hiç beyanname vermemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimleri sırasında ulaşılan çarpıcı rakamları paylaştı. Şimşek, "32 evi olan bir kişinin vergi kaydı yok. 65 milyon TL'ye lüks araç alan kişi gelirini açıklayamıyor" dedi. İşte ayrıntılar...




Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti milletvekilleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi ve ekonomi gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Şimşek, özellikle vergi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. En çok vergi kaçıran sektörü açıklayan Şimşek'in cüzdanı traş eden berber hikayesi de dikkatleri çekti. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mehmet Şimşek, kuyumcuların asgari ücretten bile düşük gelir beyanında bulunduğuna vurgu yaptı. Şimşek, söz konusu açıklamasında vergide reform ihtiyacını örneklerle paylaştı. 

Maliye Bakanı Şimşek ten vergi isyanı: 32 dairesi olan bir kişinin vergi kaydı yok, hiç beyanname vermemiş!

32 KONUTU VAR AMA VERGİ KAYDI YOK 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir vatandaşın büyükşehirlerden birinde 32 konut aldığını ancak vergi kaydının dahi olmadığını dile getirdi. Bakan Şimşek, bu kişinin hayatında hiç beyanname vermediğinin altını çizdi. 

Sene içinde 65 milyon TL'ye lüks araç alanlar olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Çağırıyoruz, ‘izah et’ diyoruz ancak izahları yok. ‘Bu parayı kazandığınızı kanıtlayın’ diyoruz ama kanıtlayamıyor. Çapraz denetim uygulamadığımız müddetçe istediğimiz modeli hayata geçiremeyiz" açıklamasında bulundu. 

Maliye Bakanı Şimşek ten vergi isyanı: 32 dairesi olan bir kişinin vergi kaydı yok, hiç beyanname vermemiş!

Toplantıda en çok vergi kaçıran sektörün fırıncılar olduğunun altını çizen Bakan Mehmet Şimşek, fırıncıların, günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmediklerine, sabahtan akşama kadar ekmek sattıklarına ama vergisini vermediklerine vurgu yaptı. 

Şimşek, ispat yükümlülüğünü devletten alıp vatandaşa yükleyeceklerinin altını çizdi. 

Şimşek, geçtiğimiz yılda doktorların ortalama brüt gelirlerinin 28 bin TL,  avukatların ve kuyumcuların 16 bin TL olduğunu açıkladı. 

Bakan Şimşek, toplantıda bir bankanın genel müdürünün tıraş hikayesine değindi ve kişinin  lüks bir semtte kuaföre gittiğini ve 2.500 lira ödemeyi kredi kartı ile yapmak istediğini ancak kuaför sahibinin parayı nakit istediğini belirtti. 

Şimşek, konuya ilişkin "Arkadaşım İstanbul’da lüks semtte berbere gidiyor, 2.500 lira fiyat çıkıyor. Kartla ödeme almıyorlar. Arkadaşım ‘üzerimde nakit yok’ deyince esnaf ‘bankamatik yakında’ diye cevap veriyor. Fahiş fiyat uygulanıp oyuna geldiğini düşünen arkadaşıma kuaför bu kez bir IBAN’a göndermesini söylüyor. Banka müdürü ‘Şirkete ya da size aitse olur gönderirim’ diyor. Fakat kuaför, IBAN’ın kardeşine ait olduğunu söylüyor. Arkadaşım bu kez ‘IBAN sahibi terörist de olabilir, kaçak da. Karttan alın, yoksa çıkıyorum’ diyor ama esnaf üzerine 500 lira komisyon koyarak POS’tan çekiyor. Biz o dükkâna denetime gittik. Bir hafta kimse gelmedi. Çünkü müşterilerini arayıp 'gelmeyin' demiş. Bu, zihniyet meselesi. Hepsi nakit ya yüzde 20-25 komisyon istiyor. Maliyede 5 bin 500 denetim elemanım var. Ülkede kaç doktor, dişçi, kuaför, avukat var?" açıklamasında bulundu.  

Devlet; lojman ve arsanın da aralarında olduğu taşınmazlardan 2025'te 18,4 milyar TL gelir bekliyor!

Konutta fiyat artışı büyük şehirlerden, küçük ilçelere kaydı. İşte son bir yılda en çok değerlenen ilçeler…

Pişkin kiracıya kötü haber geldi! Rezidansta 8 bin TL'ye otururken, aynı binadaki evinden 3 bin dolar kira alıyordu!

2025'te tapu harçlarından 122,5 milyar TL gelir elde edilecek! 


Geri Dön