27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bakanlığın 2024 yılı bütçesi ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduatı (KKM) cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini dile getirdi

KUR KRİZİ YARATIR MI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına ilişkin şu sözleri kaydetti:

"Finansal piyasalardaki istikrarı gözeterek programımızın diğer önemli bir hedefi olan Kur Korumalı Mevduat'tan çıkış için gerekli adımları attık, atıyoruz. Kur Korumalı Mevduat stoku 2023 yılının Ağustos ayında 3,4 trilyon TL ile zirveyi bulmuştu, 8 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 2,7 trilyona düştü. Önümüzdeki dönemde Kur Korumalı Mevduatı şirketler ve bireyler nezdinde cazip kılan vergi düzenlemelerini de gözden geçireceğiz."

Kur Korumalı Mevduat ile ilgili getirilmesi düşünülen yeni düzenlemenin kur krizi yaratabileceği de gündeme geldi.

Bakan Şimşek ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Kur Korumalı Mevduat'tan çıkacak paranın Türk Lirası mevduat hesaplarına değil, yeniden dövize yöneleceğinin riskinin altı çiziliyor.

MAL VE HİZMET ARTIŞINI DESTEKLEYECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Bakan Mehmet Şimşek, 3. önemli hedeflerinin cari açığı kalıcı bir şekilde aşağıya çekmek olduğunu söyledi.

2023 yılının Mayıs ayında yıllık cari açığın 60 milyar doların üzerine çıktığını hatırlatan Bakan Şimşek, söz konusu bu rakamın ekim ayı itibarıyla 50,7 milyar dolara düştüğünü, sene sonunda 44-45 milyar dolar civarında olmasının beklendiğini söyledi.

NET REZERVLER 43,9 MİLYAR DOLAR ARTTI

Bakan Mehmet Şimşek, programlarının bir diğer önemli unsurunun rezerv birikimi olduğuna değinerek "8 Aralık 2023 tarihi itibarıyla rezervlerimiz, Mayıs ayı sonuna göre 43 milyar dolar artış göstererek tarihi en yüksek seviye olan 141,4 milyar dolara ulaştı. Net rezervler de 43,9 milyar dolar artış göstererek 38,2 milyar dolara yükselmiştir." diye konuştu.

Bunu bilmeyen yatırımcı batacak! Hisse senedi yatırımcısı mısınız yoksa spekülatörü müsünüz? 

Borsa yatırımcıları dikkat! Halka arzlar bundan sonra para kazandırmayacak mı? 

TOKİ 10 milletvekili odasını 15 milyona mal etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön