27 / 04 / 2024

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lere finansman desteği sağlanacağını açıkladı.



Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bu finansmanla hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lerimize finansman desteği sağlayacağız” dedi.

GERİ ÖDEMELER 2 YIL SONDA YAPILACAK!

Bakan Kacır destek ödemelerinin 36 ay olacağını belirterek, KOBİ'lere ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme yapılmayacağını açıkladı. 

Kacır: ''Yatırımcılarımıza en kapsamlı teşvik paketlerini Hatay’da ve deprem bölgemizde sunuyoruz. 3 bin 397 kişiye istihdam sağlayacak ve sabit yatırım tutarı 13 milyar lirayı aşan 91 yatırıma Hatay’da cazibe merkezleri programlarımızla yatırım teşvik belgesi düzenledik.” dedi. 

Depremzede KOBİ ye 500 bin TL ye kadar faizsiz destek sağlanacak!
TÜM BORÇLAR SIFIRLANDI!

Ekonomide çarkların hızlı dönmesini Kobi'lerin sağlayacağını açıklayan Kacır, KOBİ’lerin hızla toparlanmalarına destek amacıyla deprem bölgesindeki bütün işletmelerin KOSGEB’e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik.

KOSGEB’in KOBİ destek projesi kapsamında KOBİGEL gelişim destek programıyla Hatay’da 24 işletmemize yaklaşık 32 milyon liralık proje desteği sunduk” diye konuştu.

Depremzede KOBİ ye 500 bin TL ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

4 SANAYİ SİTESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Bakan Kacır, ayrıca yıkılan veya ağır hasarlı işletmelerin yerinde dönüşümü amacıyla, Antakya Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde ilk etapta yaklaşık 400 milyon lira tutarında 95 iş yerinin yapım ihalesini hızla gerçekleştireceklerini vurguladı.

KOBİ DESTEK KIREDİSİ NASIL ALINIR?

KOBİ destek kredisi sayesinde bir çok işletme sahibi faizsiz kredi alarak işletmesini geliştirebilir. Bu tarz kredi desteği belirli kriterleri sağlayabilen tüm işletmelere veriliyor. Bu desteklerden faydalanabilmek adına atılması gereken bazı adımlar şu şekilde;

1- İşletme sahibi tarafından internet üzerinden KOSGEB sitesine erişim sağlanır.

2- Sitede geleneksel girişimci eğitimi veya ileri girişimci eğitimi derslerinden herhangi birisine kayıt olunur.

3- Dersler online olarak takip edilir ve eksiksiz şekilde tamamlanır.

4- Dersleri tamamlayan işletme sahiplerinden yeterli şartları karşılayanlar KOBİ destek kredisine başvurmaya hak kazanmış olur.

 

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek

Geri Dön