10 / 05 / 2024

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek

Bakan Varank, deprem felaketinden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin büyüklüğü ve hasar durumuna göre 1 milyon liraya kadar faizsiz ve ilk yılı geri ödemesiz KOSGEB kredisi kullandıracaklarını açıkladı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, afet bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik bir dizi acil eylem planını devreye aldıklarını bildirdi. Eylem planı ile depremde zarar gören sanayi bölgeleri ve fabrikaların yeniden inşasından bölgedeki yatırımları korumaya kadar çeşitli destekler sunulacak.

Depremzede KOBİ lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek

Bakan Varank, Kahramanmaraş depreminde hasar gören ya da yıkılan sanayi sitelerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yeniden inşa sürecini başlatacaklarını açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda yürütülecek çalışmalarda, OSB ve Sanayi Sitelerinin hasar gören altyapıları onarılacak. Sözkonusu sanayi bölgelerinin borçlarını 1 yıl süreyle erteleyeceklerini de kaydeden Bakan Varank, sanayi sitelerinde üst yapılara sunulan destek oranını da yüzde 70'ten yüzde 100'e çıkardıklarına dikkat çekti.

Sanayicilerin yanı sıra afetlerden mağdur olan KOBİ’lerin de yanında olduklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremden zarar gören fabrikalar ve sanayi bölgelerinin yeniden inşasından KOBİ’lere özel destek paketlerinden bölgesel kalkınmaya kadar uzanan bir dizi eylem planını devreye aldıklarını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön