29 / 04 / 2024

Mayhoola for Investments LLC'den 173,1 milyon liralık yatırım!

Mayhoola for Investments LLC'den 173,1 milyon liralık yatırım!

Boyner Perakende’ye Katarlı Mayhoola for Investments 173,1 milyon liralık daha yatırım yaptı. Şirket, hisselerini yüzde 12 arttırdı.




Boyner Perakende’nin hissedarlarından Mayhoola for Investments LLC, şirketteki payını yüzde 12 arttırdı. Boyner’den yapılan açıklamaya göre, Katarlı Mayhoola 173,1 milyon lira yatırımla hissesini 42,7’ye ulaştırdı. Bu satış kapsamında perakende devinde yönetim kontrolü değişikliği meydana getirmeyecek.


Yönetim kontrolü değişmemekle birlikte ortaklık yapısında yaşanacak kısmi değişim nedeniyle Boyner Perakende’de Mayhoola For Investments tarafından atanan yönetim kurulu üyesi 1’den 3’e çıkarılacak. 3’ü bağımsız üye olmak üzere 9 kişiden oluşan Yönetim Kurulunda Boyner Holding ve Mayhoola For Investments 3’er üyeyle eşit oranda temsil edilecek. Şirket, şubat başında 57,7 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak üzere yüzde 346,62 artırılarak 257,7 milyon liraya çıkarılacağını ve kurumsal yönetimi güçlendirmek üzere yeni bir İcra Komitesi kurulmasına karar verildiğini duyurmuştu. Bu kararla birlikte Boyner Holding de Boyner Perakende tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımına katılacağını Borsa İstanbul’a bildirmişti. Holding ayrıca perakendedeki mevcut paylarından en fazla yüzde 12’sine kadar olan kısmının, mevcutta yüzde 30,7 ortağı Katarlı şirket de dahil olmak üzere, kurumsal yatırımcılara, karşılıklı mutabakata varılacak fiyat üzerinden satışı için görüşmelere başlanacağını duyurmuştu. Yönetim Kurulu görevlerinden ayrılan icracı üyelerin yerine Ergun Özen, Bernard Barbour ve Hasan Arat’ın atanmalarına karar verildi. Boyner Perakende Yönetim Kurulu ayrıca Olağan Genel Kurul toplantısında Tayfun Bayazıt, Kamil Ömer Bozer ve Sabri Metin Ar’ın yönetim kurulu bağımsız üye adayları olarak Genel Kurula sunulmasına karar verdi.


İKİ AŞAMADA GERÇEKLEŞECEK

Valentino gibi dünyacı ünlü lüks markaları bünyesinde barındıran Katar merkezli Mayhoola, ilk olarak 2015 Nisan’da Boyner’in yüzde 30,7’lik hissesini almıştı. O dönemde 885 milyon liralık yatırımla bu hisseyi alan Katarlı şirket 2015’te şöyle bir açıklama yapmıştı: “İtalyan erkek giyim markası ‘Pal Zileri’ ve İngiliz çanta üreticisi ‘Anya Hindmarch’ta da yatırımlarımız var.” İlk aşama sonrasında Mayhoola’nın Boyner Perakende’deki payı yüzde 30,68’den yüzde 35,37’ye çıkacak. Boyner Holding’in payı yüzde 54,8’den yüzde 50,1’e inecek. İkinci aşama sonrasında Mayhoola’nın payı yüzde 42,68’e çıkacak, Boyner Holding’in payı yüzde 42,80’e inecek.


KUR HİSSEYİ DAHA UCUZA ALDIRDI

Katarlı şirketin Nisan 2015’te yüzde 30 hisseyi aldığında dolar 2,67 seviyelerinde idi. O dönemde bu devrin dolar karşılığı ise ortalama 331,4 milyon dolardı. Şimdi ise dolar kurunun 3,75 seviyelerinde seyretmesi bu hisse dağılımının yüzde 12’lik kısmını 46,1 milyon dolara tekabül ettiriyor. 2015 yılında Katarlı grup şirketin yüzde 1’lik hissesini yaklaşık 11 milyon dolara almışken, şimdi de aynı hisseyi 3,8 milyon dolara almış oldu. Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybı karşısında, Mayhoola for Investments LLC, Boyner Perakende’deki hissesini 2015 yılına göre neredeyse yüzdelik başına 7 milyon dolar daha ucuza almış oldu.



Karar




Geri Dön