27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sahibi olmak isteyenlere müjde verdi ve kiralık ile satılık konut fiyatlarının nasıl düşürüleceğini tek tek açıkladı. İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Mehmet Şimşek, kira ve konut fiyatlarında yaşanan yükselişlerin kalıcı çözümü için alınacak tedbirleri tek tek açıkladı. 

Şimşek, temel amaçlarının, ülkenin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirlerinde yükselmek, dünya ticaretinden daha geniş pay almak ve vatandaşların refahlarını artırmak olduğunun altını çizdi. 

Bakan Şimşek ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR 

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Bakan Mehmet Şimşek, söz konusu açıklamasında "Tüketiciyi mağdur eden, piyasanın işleyişini ve rekabet ortamım bozan fiyat hareketleri zaman zaman meydana gelebilmekte ve hükümet olarak söz konusu aksaklıklara yönelik düzenlemeler yapmaktayız" ifadelerine yer verdi ve  kira artışlarının yüzde 25'i aşmaması ve kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi örneklerini anımsattı. 

Şimşek, "Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır" açıklamasında da bulundu. 

Bakan Şimşek ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

DAR GELİRLİLERE UCUZ KONUT 

Bakan Şimşek, orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş yükselişin engellenmesi amacıyla, konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine ilişkin yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını vurguladı. 

Bunların yanı sıra açıklamasında "Para politikasında rasyonelleşmeye yönelik adımlar atılmıştır" ifadelerine de yer veren Bakan Mehmet Şimşek, katma değer ve verimlilik artışının sağlanacağı kapsamlı yapısal reformların da Orta Vadeli Programı ile açıklandığını söyledi. 

Şimşek, söz konusu açıklamasını "Uyguladığımız tüm politikalar ile mal ve hizmet piyasalarında dengesizliklerin azalacağını, finansal piyasalarda istikrarın pekişeceğini ve enflasyonun gerileyeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı.  

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni döneme girileceği gündeme geldi. Buna göre, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sona ermeden birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümünün, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabileceği belirtildi. 

TRT Haber'in aktardığına göre, uygulama kapsamında kısmi ödeme miktarı başvuru sonrasında yapılacak ve devlet katkısının oranı da talep durumuna göre değişecek. 

Hükümet, satılık ve kiralık konutlardaki fahiş fiyat yükselişlerini engellemek amacıyla peş peşe adımlar atmayı sürdürüyor. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Araç sahipleri çok acil kontrol edin! O plakalara tam tamına 1.671 TL ceza kesilecek!

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 


Geri Dön