30 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı dört gözle bekliyor. En düşük emekli maaşı için şimdi de 15 bin TL rakamı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sincan Şoförler Odası’nın gerçekleştirdiği Ahilik Haftası Programı’nda açıklamalarda bulundu. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, söz konusu açıklamasında emekli maaşlarına da değindi. 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN TL'DEN YÜKSEK OLMALI 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilerin kök maaşına zam uygulandığını anımsattı ve "Yüzde 25 zam bekleyen emeklilerimiz, maaşı almaya gittiklerinde 0 zamla karşı karşıya kaldılar. Ekimde Meclis açılır açılmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapılmalı" açıklamasında bulundu. 

Önce yüzde 25 zammın tüm emeklilere verilmesinin ve emekli maaşlarının Ekim'de asgari ücretin üzerine çıkarılmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Mustafa Destici, "Daha sonra ocak ayında da en düşük emekli maaşı 15 bin liranın üzerinde olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Destici, söz konusu açıklamsında küçük esnaf ile çiftçilerin de desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti ve üreticilerin kullandığı akaryakıt fiyatlarında özel tüketim vergisinin kaldırılması talebini dile getirdi.

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da açıklamasında, kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve her zaman esnafın yanında olacağına vurgu yaptı. 

Yaşar Yıldırım, yaptığı açıklamasında emekli maaşları ile ilgili olarak "Özellikle 7 bin 500 lira maaş alan emeklilerle ilgili bir gecikmemiz oldu. Bunu ekimde, Meclis açılınca inşallah telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 50 seviyesinde zam yapılacağını, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü açıklamıştı. 

Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuya ilişkin konuştu ve emekli ara zammı çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı öngördüklerinin altını çizdi. 

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın aktardığına göre, sene sonuna kadar bir kanun değişikliğine gidilmemesi halinde SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları, Ocak 2024'te sadece 2023’ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında yükselecek. 2023 yılı enflasyonu yüzde 62 olursa temmuz – aralık dönemindeki enflasyon yüzde 35.25 olaarak gerçekleşecek. SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları da bu oranda zamlanacak.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

TOKİ Kastamonu İnebolu projesiyle o mahalleye 71 yeni konut geliyor! İhalesi yarın!

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

İmar planları için flaş değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık bu şekilde olacak!


Geri Dön