27 / 04 / 2024

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte merak edilenler..



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yapacağı faiz açıklaması heyecanla bekleniyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 TCMB eylül ayı faiz kararı ne olacak? İşte ayrıntılar...

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇKLANACAK?

Piyasalar  heyecanla Merkez Bankası'nın faiz kararını merak ediyor. Bu kapsamda milyonlarca kişi ''Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta?'' sorularını araştırıyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı için geri sayım başladı. Altın ve dolar yatırımcıları tarafından merakla beklenen 2023 Eylül ayı faiz kararı öncesinde beklentinin ne yönde olduğu merak ediliyor. Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı bugün  saat 14.00’te açıklanacak.

 Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Merkez Bankası'nın bu hafta düzenleyeceği Para Politikası Kurulu’nda (PPK) ise politika faizinin 5 puan artışla yüzde 30'a çıkartılması bekleniyor.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında TCMB, politika faizini piyasa beklentilerinin üstünde olan 750 baz puan artışla yüzde 17,5'dan yüzde 25'e  yükseltmişti.

Beklentiler ise 250 baz puan artış yönündeydi. Reuters anketine katılan 16 ekonomist ise TCMB'den bu haftaki toplantıda 5 puanlık artış bekliyor. Tahminler yüzde 27,5 ile yüzde 31 aralığında yer alıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ ALTIN VE DOLARDA SON DURUM!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları güne aşağı yönlü başladı. Ons altın haftanın dördüncü işlem gününe 1925 dolardan başlarken gram altın 1711 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar kuru ise 27,038 liradan, euro ise 28,763 liradan işlem görüyor. Karar öncesi hem altın hem de döviz piyasasında düşüş devam ediyor. 

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

   


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön