29 / 04 / 2024

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!



Ekim Ayı Fed faiz kararı merakla bekleniyor.  ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz oranları başta dolar ve altın piyasası olmak üzere piyasalarda etkili olacak.  FED faiz kararı için bekleyiş devam ederken Jerome Powell New York Ekonomi Kulübü'nde konuştu ve faiz artışı sinyali vermezken enflasyonu yönetilebilir seviyeye indirme gayreti içinde olduğunu belirtti. Peki  FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz toplantısı ne zaman saat kaçta açıklanacak?

2023 EKİM AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası tarafından paylaşılan takvime göre 31 Ekim-1 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak. FED faiz kararının da FED Başkanı Powell tarafından saat 21.00'de açıklama yapması bekleniyor. 

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Piyasaların heyecanla beklediği açıklama Fed Başkanı Jerome Powell  tarafından geldi. Powell, enflasyonun son zamanlarda gerilediğine dair sinyaller verdiğini fakat, Fed'in enflasyonu yüzde 2 seviyesine getirene kadar kararlı duruş sergileyeceğini açıkladı.

 Powell, faiz artışı sinyali vermezken enflasyonu yönetilebilir seviyeye indirme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Powell "Enflasyon hala çok yüksek ve birkaç aylık iyi veriler, enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güven oluşturmak için gerekenlerin sadece başlangıcı. Bu düşük değerlerin ne kadar süreceğini ya da önümüzdeki çeyreklerde enflasyonun nereye yerleşeceğini henüz bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

FED 2023 EYLÜL AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası Fed Eylül 2023'te  faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu ve bu kararı oybirliğiyle aldı. Fed 2023 yılı için büyüme beklentisini yüzde 1 seviyesinden yüzde 2,1'e, 2024 için yüzde 1,1'den yüzde 15'e, 2025 için yüzde 1.8, 2026 yılı için de yüzde 1,8 olarak açıkladı.

Fed, Faiz beklentisi olarak 2023 yıl sonu için yüzde 5,6, 2024 yılı için yüzde 5,1, 2025 yılı için yüzde 3,9, uzun dönem için yüzde 2,5 olarak belirledi. Fed, istihdam artışının yavaşladığını fakat  güçlü olmaya devam ettiğini belirtti.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön