28 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye yaklaşacak! Seçim öncesi en düşük emekli maaşı belli oldu! Emekliler hemen bakın!

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye yaklaşacak! Seçim öncesi en düşük emekli maaşı belli oldu! Emekliler hemen bakın!

En düşük emekli maaşına Ocak 2024'te yüzde 33.34 oranında zam yapıldı. Zam oranının düşük olması seyyanen zammı gündeme taşıdı. Peki emekli maaşlarına ne kadar seyyanen zam yapılacak? İşte emeklileri ilgilendiren o hesaplama...



Hükümet, geçtiğimiz sene yapılan 14 Mayıs seçimlerinden önce en düşük emekli maaşına seyyanen zam uygulamıştı. Bu zamla beraber, emeklilerin 5 bin 500 Türk Lirası olan taban maşı 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. 

Yüksek enflasyon karşısında asgari ücretin oldukça altında kalmaya başlayan emekli maaşları, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin tepkisine neden oluyor. 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL ye yaklaşacak! Seçim öncesi en düşük emekli maaşı belli oldu! Emekliler hemen bakın!

TABAN MAAŞA SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI? 

Halk TV'de yer alan habere göre; 16 Ocak tarihinde açıklanan yüzde 42.57'lik emekli zam oranını tepkilerin ardından yüzde 49.25'e yükselten hükümet, en düşük emekli maaşını da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltti. 

En düşük emekli maaşına Ocak 2024'te yüzde 33.34 oranında zam yapıldı. Kulislerde, zam oranının düşük olmasının sebebi, 31 Mart seçimlerinden önce seyyanen zam yapılma ihtimali olarak işaret edilmişti. 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL ye yaklaşacak! Seçim öncesi en düşük emekli maaşı belli oldu! Emekliler hemen bakın!

ASGARİ ÜCRETE GÖRE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Geçen senenin Temmuz ayından önce 8 bin 506 Türk Lirrası olan net asgari ücret, seçimlerden sonra uygulanan zamla 11 bin 402 TL'ye çıktı. Yeni yılla beraber asgari ücretin 17 bin 2 TL yapılması, geçen seneki oranlar üzerinden karşılaştırılarak en düşük emekli maaşına yapılacak zam hakkında fikir edinilmesini sağladı. 

2023 Mart'ta 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkartılan en düşük emekli maaşı, zammın ardından mevcut asgari ücretin 0.88'ine denk geliyordu. 

En düşük emekli maaşı için asgari ücret ile aynı zam oranının uygulanması halinde güncel rakamın 14 bin 961 liraya yükseleceğini işaret ediyor. 

2023'teki 0.88'lik oranın uygulanması halinde en düşük emekli maaşı alan yaklaşık 7 milyon kişi, yaklaşık 4 bin 961 Türk Lirası seviyesinde seyyanen zam almış olacak. 

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Akaryakıt 50-60 liraları görebilir! Ünlü ekonomist tarih verdi! Sürücüler dikkat!


Geri Dön