02 / 05 / 2024

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek'ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek'ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sinde emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına ilişkin açıklama yaptı. İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o açıklama...



Milyonlarca emekli, 31 Mart seçimlerinden önce maaşlara seyanen zam yapılmasını bekliyordu. Ancak emeklilerin bu beklentisi gerçekleşmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sinde emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına ilişkin açıklama yaptı. 

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın aktardığına göre, Bakan Şimşek'in söz konusu toplantıdan edinilen bilgiler tek tek açıklandı. 

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekliye zam yapılmamasının sebebini "Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den yüksek faizle borçlanması gerekli olacaktı" diyerek açıkladı. 

Aktarılan bilgilere göre; Bakan Şimşek, söz konusu açıklamasında "Seçim sonuçlarında yalnızca ekonomi etkili olmadı. Örneğin memura çok iyi zam yaptık ancak karşılığı olmadı.  Ankara  örneği ortada. Memur kenti 1,5 milyon memur bulunuyor fakat Mansur Yavaş yüzde 60 oyla kazandı…" dedi. 

Emekli maaş zamları ile ilgili de "Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla faizle borçlanması gerekli olacaktı. Bu şekilde yaparsak gelecek nesilleri ipotek altına alacaktık" diyen Bakan Şimşek, buna izin veremeyeceklerine dikkat çekti. 

Emekliye ek zam müjdesi geldi mi? Bakan Şimşek ten son dakika açıklaması: Emekliye seyyanen zam neden yapılmadı?

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI? 

Bunların yanı sıra milyonlarca emekli "SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce yataacak mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Normal koşullarda, SSK’dan emekli olanlara maaş ödemeleri 17’sinde başlarken Bağ-Kur emeklileri 25 ve 28’i arasında maaşlarını alıyor. 

4A, 4B ve 4C emekli maaşları tahsis numarasına göre farklı günlerde hesaplara yatıyor. Geçen sene bayram nedeniyle maaş ödemeleri öne çekilmişti. 

Ancak şu an için bayrama kısa bir süre kalmışken SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı maaş ödemelerinin erken yapılıp yapılmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi Bu nedenle, emekli maaşı ödemelerinin tahsis numarasına göre her ay olduğu gibi banka hesaplarına yatırılması öngörülüyor. 

Ancak,  SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi 2-5 Nisan tarihleri arasında yatırıldı. 

Yapı Kredi ne kadar promosyon veriyor? Emeklinin hesabına kesin bu kadar yatırılacak: Yapı Kredi emekli promosyon 2024!

Bu şehirlerde ücretsiz arsa dağıtılıyor! Resmen açıklandı!

Gram altın kaç TL? İslam Memiş'ten altın alacaklara, altını olanlara uyarı geldi: Kapalıçarşı gram altın fiyatı 9 Nisan!

İzmirliler dikkat!  TOKİ  yeni tarihi duyurdu! 


 


Geri Dön