28 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen karşılıksız bursun detayları ortaya çıktı. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...



Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından öğrencilere sağlanan burs ödemelerinin tüm ayrıntıları belli oldu. VGM 2023 – 2024 eğitim yılı için Yüksek Öğretim ve Ortaöğrenim Eğitim burs miktarını açıkladı. 

Kurum, başvuruların yapılacağı tarihi resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Yüksek Öğretim, Ortaöğrenim Eğitim ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler için burs fırsatı sağlayan kurum tüm öğrencilerin heyecanla takip ettiği başvuru tarihlerine ilişkin bilgi verdi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS MİKTARI NE KADAR?

Başvurularını resmi internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alacak olan VGM, 2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL, ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL olarak belirlediğini duyurdu.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim burs başvuru tarihlerinin 2023 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerinin açıklanma durumuna göre belirleneceğini belirtti.

Ortaöğretim burs başvurularının ise 1 Ekim 2023 tarihinde başlayıp 15 Ekim 2023 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

VGM yükseköğrenim ve ortaöğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınıyor. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce açıklanıyor.

Adaylar başvurularını akıllı telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden kolayca yapabilecek

KİMLER ORTAÖĞRETİM BURS BAŞVURULARINDAN YARARLANAMAZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan faydalanmakta olan adaylar, Kamu kurumlarından karşılıksız burs ve eğitim yardımı alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan faydalanamazlar.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrenciler ortaöğrenim bursundan faydalanamaz. Ayrıca Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim alan burs almaya hakkı bulunan öğrencilerin özel okula veya açık öğretim lisesine, açık öğretim ortaokuluna ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesiliyor.

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Araç sahipleri çok acil kontrol edin! O plakalara tam tamına 1.671 TL ceza kesilecek!

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? Emekliler hemen bakın! Son dakika! 


Geri Dön