27 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvurularını açıkladı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvurularını açıkladı

Vakıflar Genel Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen burs başvuruları sonuçlandırarak açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Yapılan açıklama kapsamında, Müdürlüğün sosyal medya hesabından şöyle denildi; 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan burs başvuru sonuçları belirlendi.

Açıklama kapsamında, 15 bin 852 burs alan öğrenciye ilave olarak 24 bin 148 öğrencinin daha aylık 750 lira olmak üzere burs almaya hak kazandığı kaydedildi. Başvuru sonuçları, "https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/burs-basvurulari" üzerinden erişime açıldı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPAR?

Kamu yönetimi içerisinde yer alan köklü, hayati bir önemi bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetim ve hizmet anlayışı ile vakıfları hayır amaçlarına göre yaşatmakta, vakıf mallarını ekonomik bir şekilde değerlendirmekte, mimari ve tarihi değere sahip vakıf eserlerini korumakta ve ihya etmektedir.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMLERE BURS VERİR?

2023-2024 yılı öğrenim döneminde ortaöğrenim öğrencilerine aylık olarak 750 Türk Lirası, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 1.250 Türk Lirası, Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 1.250 Türk Lirası VGM bursu verileceği belirtildi.

VAKIFLARIN GÖREVİ NEDİR?

Vakıflar yüz yıllar boyunca özellikle de barınma, eğitim, sağlık hizmetleri başta olmak üzere sosyal dayanışmayı güçlen kılan, toplumsal ihtiyaçları karşılayan doğrudan ya da dolaylı olarak ekonomik etkileri olan faaliyetleri devam ettiren kurumlardır.

 Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim burs başvurularını açıkladı

VAKIFLARIN HİZMET ALANI NEDİR?

Hayvanları koruma, içme suyu temin etme, fakir ve kimsesizlere beslenme ve barınma sağlama, ordunun donatımına destek, ibadethanelerin ve diğer kamu tesisi adı altında bulunanların inşası, bakım ve onarımlarını sağlama gibi kamu yararı adı altında birçok alanda faaliyetler yapmaktadır.

VAKIFLARIN ÇALIŞMA ALANLARI NELER?

Vakıflar, kuruluş amaçları kapsamında farklı konularda vatandaşlara hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Bunlar arasında eğitim, barınma, maddi destek, yakacak, giyim ve daha pek çok husus yer almaktadır.

VAKIF ÇALIŞANLAR HANGİ KANUNA TABİDİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine istinaden Kanunun amacına uygun olarak çalışan ve bu çalışmalarını uygun olarak yapmak üzere her il ve ilçede Türk Medeni Kanunu hükümleri kapsamında göre kurulmuştur.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman? Liseliler 750 , üniversiteliler 1.250 TL karşılıksız para alacak

 


Geri Dön