27 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...



Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin hesaplarına yatırılacak olan VGM burs sonuçları için geri sayım başladığı kaydedildi. 2023-2024 VGM burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili tarih araştırmaları devam ediyor. Bu kapsamda 1 Kasım 2023'te tamamlanan yükseköğrenim başvurularının ardından gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılacak olan başvuru sonuçları açıklamasını bekliyor. VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor.

VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu şekilde bilgi verildi; "16 Ekim 2023 tarihi itibari ile sona eren ortaöğrenim burs başvuruları için değerlendirme işlemlerinde sona gelinmiştir. Değerlendirme işlemleri tamamlandığında ise başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanarak, sorguya açılacaktır. 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile sona eren yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacaktır.

Öte yandan yapılacak olan değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları internet sitesi üzerinden açıklanacak ve konu ile ilgili tüm duyular yine www.vgm.gov.tr sitesi üzerinden yapılacaktır." Bu kapsamda; VGM burs başvuru sonuçları da KYK burs başvuru değerlendirmelerinin tamamlanmasından sonra açıklanacağı kaydedildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

2023 VGM BURS ÖDEMESİ NE KADAR?

2023-2024 eğitim/öğretim yılında ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750 Tirk Lirası, yükseköğrenim için ise burs miktarı aylık 1250 Türk Lirası olarak tespit edildiği açıklandı.

VGM BURSU KİMLERE VERİLEMEZ?

Aşağıdaki öğrencilere burs verilmez:
a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.
b) Yabancı uyruklu öğrenciler.
c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.
ç) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

VGM BURSU GERİ ÖDEMELİ Mİ?

yapılan açıklamada , Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları kapsamında Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır ve geri alınmaz.

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

İhtiyacı olanlara burs ve gıda yardımı yapılacak! İşte detaylar!

 


Geri Dön