29 / 04 / 2024

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) burs başvuru tarihleri konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ortaöğrenim yardımları için tarihler netleşirken, yükseköğrenim bursları için ise YKS ve DGS ek yerleştirme takvimine uygun bir şekilde belirleneceği duyuruldu. VGM bursu hakkındaki detaylar...



2023-2024 eğitimi yılında VGM bursları hakkında detaylı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu burs programından yararlanmak isteyenler belirli kuralları ve şartlara uymalıdır. 

VGM bursu başvurular  ne kadar?

01 Ekim 2023 - 15 Ekim 2023  VGM burs başvuru tarihleridir. 2023-2024 eğitim sezonunda Ekim ayı başlangıcıyla beraber ortaöğrenim için aylık eğitim yardımı 750,00 TL olarak, yükseköğrenim bursu da aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir. 

VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, hem ortaöğrenim eğitim yardımları hem de yükseköğrenim bursları için başvurularını resmi web sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden kabul etmektedir. Her eğitim yılında başvurular için belirlenen tarihler Genel Müdürlük tarafından ilan edilir. Bu tarihler başvurunun başlamasından en az on beş gün önce web sitesinde duyurulmaktadır. Başvuruya dair sonuçlar da yine aynı internet adresi üzerinden ilgilenenlere sunulur.

Başvurularınızı bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletten gerçekleştirebilirsiniz.  Bilgisayarınızda başvuru esnasında Internet Explorer, Google Chrome veya Mozilla FireFox gibi tarayıcıları kullanabilirsiniz.

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

VGM bursu hangi aylarda yatıyor?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ön lisans ve lisans seviyesindeki öğrencilere Ekim-Mayıs döneminde 8 aylık, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ise Ekim-Haziran arasında 9 aylık eğitim bursu sağlamaktadır.

Kimler VGM bursunu alamaz, şartlar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği uyarınca şu öğrenciler burs alamaz:

  • Düzenli olarak asgari ücret veya üzeri maaşla çalışan öğrenciler,
  • Uluslararası/ yabancı kökenli öğrenciler,
  • Polis Akademisi veya askeri okullarda eğitim görenler,
  • Normal öğrenim süresini aşan öğrenciler,
  • Yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitim alanlar,
  • Devletten burs ya da eğitim yardımı almış öğrenciler,
  • Genel Müdürlükten maddi destek aylığı alanlar,
  • Önceki dönemde Genel Müdürlük bursundan faydalanıp başarısızlık sebebiyle kesintiye uğramış öğrenciler

İhtiyacı olanlara burs ve gıda yardımı yapılacak! İşte detaylar!

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

KYK bursu alırken VGM bursu alınabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön