28 / 04 / 2024

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.



Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı. Milyonlarca çiftçi başvuruları ne zaman sona ereceğini merak ederken merakla beklenen tarih belli oldu. Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 2 Ocak 2024'de sona erecek.

ÇKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2024 üretim yılı (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

İl Tarım Müdürlükleri başvuru süreci hakkında ayrıntıları paylaştı. Müdürlüklerin resmi sayfalarından yapılan açıklamada başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı, ilk defa başvuru yapacak çiftlerin işlemlerini nasıl yapacağına dair bilgiler paylaşıldı. 

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.

e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabilir.

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

ÇKS'YE İLK DEFA MÜRACAT EDEN ÇİFTÇİLER NASIL BAŞVURU YAPABİLİR?

Kira veya taahhütname (taahhütname belgesi her yıl yenilenecektir.) süresi biten, parsel ekleyip çıkarmak isteyen, hissedar değişikliği olan üreticilerimiz ÇKS'ye kayıtlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat müracaat ederek, başvurularını yapabilecekler. 

2023 yılı itibariyle dosya üzerindeki muhtar aza imzası kaldırılmış olup sadece dosyasında yeni kiralama belgesi veya taahhütname belgesi bulunan üreticilerimiz dosyalarını Muhtar ve Azaya imzalatmaları gerekiyor. 

Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatları ve dosya kabulü, sadece dosya sahibi veya vekalet verdiği kişi tarafından yapılabilecek.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!

Çiftçiler hemen bakın! Tarımsal desteklerin uygulanmasında değişiklik: Mazot ve gübre desteği, ÇKS başvuruları...

Geri Dön