28 / 04 / 2024

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.



Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine dahil olan tarımsal işletmelere 2023 yılı için 1000 TL destek verecek. Uygulama Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu sene için 1000 TL katılım desteği sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Primi Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete de yayımlandı!

2023 İÇİN 1000 TL KATILIM PRİMİ DESTEĞİ VERİLECEK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tebliğle ÇMVA sisteminin yürütüldüğü 69 kentte gönüllü olarak sisteme katılan 6 bin işletmeye bu sene için yapılacak katılım primi desteği ödemesine dair usul ve esaslar belirlendi. 

Bu kapsamda ödemeler, ÇMVA sistemine dahil olan, bir muhasebe sene süresince tarımsal faaliyetlerine dair muhasebe verilerini veri toplayıcılarla paylaşan ve bu bilgileri sisteme kaydedilen tarımsal işletmelere yapılacak.

Tarımsal işletmelere, işletme başına ve bir defada ödenmek üzere 2023 için 1000 Türk Lirası katılım primi desteği verilecek.

ÇMVA katılım primi desteği ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili kalemine tahsis edilen ödenekler tarafından karşılanacak.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete de yayımlandı!

TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİ BUGÜN HESAPLARA YATIRILACAK

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1 milyar 81 milyon 396 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadesini kullandı.

Paylaşımdaki bilgilere göre, söz konusu ödemenin 987 milyon 87 bin 412 lirası tarımsal sulama amaçlı su kullanım hizmet bedeli, 40 milyon 656 bin 605 lirası kırsal kalkınma yatırımları, 42 milyon 10 bin 872 lirası biyolojik mücadele, 8 milyon 657 bin 540 lirası bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Ayrıca, Uzman Eller Projesi'ne 2 milyon 983 bin 571 TL destek sağlanacak.

Araba alacaklar dikkat! Opel modellerinde yılın son fırsatları! 

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!


Geri Dön