27 / 04 / 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.



VGM burs başvurularının ne zaman başlayacağı ise merak konusu. Burs başvurularının tarihine ilişkin güncel bilgilere ulaşmak isteyen öğrenciler, Bakanlık tarafından yapılan duyuruları yakından takip ediyor. Burs başvuru sürecini kaçırmamak için öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi açıklamalarını takip ediyor.

VGM burs başvuruları ne zaman?

2023-2024 eğitim öğretim yılında, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sunulan ortaöğrenim burs başvuru tarihleri henüz kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları ile yükseköğrenim burs başvuruları için belirlenecek tarihler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacaktır. 

Öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan başvuru tarihleri arasında ilgili başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Geçtiğimiz yılda ortaöğrenim ve yükseköğretimde burs başvurularının 7-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildiği biliniyor. Bu yıl içinde de hemen hemen aynı tarihlerde başvuruların başlaması bekleniyor.

 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Başvuru nereden ve nasıl yapılır?

Başvuru süreci ve başvuru tarihleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmaktadır. Başvuru başlama tarihi, en az 15 gün öncesinden bu platform üzerinden kamuoyuna duyurulur. Başvuru sonuçları da yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

VGM bursları kaç ay yatıyor ve kimler başvuruda bulunabiliyor?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sunulan eğitim bursları, farklı öğrenim düzeylerindeki öğrencilere destek sağlamaktadır.  Ön lisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak sunulan burslar, bir eğitim yılı boyunca 8 ay süresince verilmektedir. Bu süre, Ekim ayından başlayarak Mayıs ayına kadar devam etmektedir. 

Ayrıca, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik olarak sunulan burslar ise bir eğitim yılında 9 ay boyunca devam etmektedir. Bu süre, Ekim ayının başlangıcından Haziran ayının sonuna kadar sürmektedir. Henüz başlamayan başvuruların, birkaç ay içinde başlaması bekleniyor. Bu öğrenim ve öğretim düzeyinde olan öğrencilerin, VGM’nin resmi sitesindeki duyuruları  takip etmeleri önemlidir. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön