29 / 04 / 2024

KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine sağlanan KYK burs/kredi ücretlerinin detayları merakla sorgulanıyor. Peki, KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? İşte detaylar...



Okulların açılmasına kısa süre kala üniversite öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yürütülen burs ve kredi detaylarını sorgulamaya başladı. Üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamak ve maddi destek sağlamak maksadıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan burs ve kredi fırsatları, her sene gündemde yer alıyor. 1 Eylül itibarıyla tamamlanan üniversite kayıt işlemlerinden sonra öğrenciler gözlerini KYK burs ve kredi başvurularına çevirdi.  

2023-2024 eğitim öğretim yılında KYK tarafından sağlanan burs ve kredi başvuruları, her sene olduğu gibi bu senede heyecanla bekleniyor. 

 KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, milyonlarca öğrencinin merakla takip ettiği kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılmıştı.

2023 yılındaki başvuruların da ÖSYM'in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra Kasım ayı içinde yapılması bekleniyor.

Öğrenciler hem burs hem de kredi ödemelerinden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi gerçekleştirilemez.

 KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

2023 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Bu yılın Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 lira olarak belirlenmişti.

Üniversitelerin kapalı olduğu tatil dönemlerinde de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi gerçekleştiriliyor. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2 bin 500 TL, doktorada 3 bin 750 TL olarak belirlendi.

KYK burs ücretleri her sene yeniden belirleniyor. 2024'ün başında KYK burs ve kredi ücretlerinin zamlanması bekleniyor. Fakat konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

 KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALACAK ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Bazı öğrenci adaylarına burs sağlanırken öncelik tanınıyor. İşte öncelik sağlanan o öğrenciler:

Şehit çocukları, (Şehit evli değil ise bekar kardeşi)

Gazi çocukları, (Gazi evli değilse ise kendisi)

Sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

Baba ve annesi vefat etmiş olanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında yaşayarak tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

Amatör milli sporcu olan öğrenciler.

Sakarya Büyükşehir imarlı 2 gayrimenkul satacak!

Milli Emlak, o ildeki 30 adet arsa ve araziyi KDV'den muaf, 8 taksitle satıyor! Son dakika Eylül bombası! 

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!


Geri Dön