27 / 04 / 2024

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.



Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Fed'in dün 21:00'da faiz kararını açıklaması ile birlikte dolar kurunda düşüş başladı.Peki bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuuru kaç lira? 1 dolar ne kadar oldu? 21 Eylül 2023 dolar/TL kuru.

EYLÜL 2023 FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

ABD Merkez Bankası Fed, Eylül 2023 faizi yüzde 5,50'de sabit bıraktı.Faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli" değerlendirmesi yer aldı. Fed Başkanı Jerome Powell "Enflasyon hala hedefin çok üzerinde ancak biraz yavaşladı.

Enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmek için önümüzdeki uzun bir yol var" ifadelerine yer verildi. ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu ve bu kararı oybirliğiyle aldı.

Fed 2023 yılı için büyüme beklentisini yüzde 1 seviyesinden yüzde 2,1'e, 2024 için yüzde 1,1'den yüzde 15'e, 2025 için yüzde 1.8, 2026 yılı için de yüzde 1,8 olarak belirledi.

Fed yetkilileri faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutma kararı alırken, enflasyonla mücadele için bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırmaya hazır olduklarını belirttiler.

Fed in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

FED SONRASI DOLAR KAÇ TL? BUGÜN DOLAR NE KADAR? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? 21 EYLÜL PERŞEMBE DOLAR/TL KURU

21 Eylül Perşemebe dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün dolar kuru güne yüzde 0,29 düşüşle başladı. Fed faiz kararının hemen ardından düşüşe geçen dolar kurunun gözü bugün de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru bugün alış fiyatı 26,86 lira, satış fiyatı ise 27,016 liradan işlem görüyor.

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?


 


Geri Dön