29 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayın programında ekonomi gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doların yükselmeye devam etmesi ile ilgili açıklama yapan Şimşek; 'para politikası gecikmeli devreye giriyor, bugün aldığımız tedbirlerin etkisi aylar sonra kendisini gösteriyor, sonuçlarını almamız zaman alacak.' ifadelerini kullandı.

ANA HEDEF ENFLASYONUN TEK HANELERE DÜŞÜRÜLMESİ

Bakan Şimşek programlarının ana hedefinin sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Şimşek çok güçlü adımlar attıklarını belirterek '' Enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru geliyoruz. İnanıyorum ki programımız, özellikle tüm ülkemize kalıcı, uzun vadeli çözüm üretecek bir program.'' dedi.

Bakan Şimşek ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

DOLARIN YÜKSELMESİ ALEYHİMİZE!

Bakan Şimşek, dolar kuru ile ilgili son dakika önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek ''yapısal reformları bir takvime bağladık, öngörülebilir durumda. Küresel faizler yüksek ve yüksek kalacak diye öngörülüyor, bizim gibi ülkeler için bu karşıdan esen bir rüzgar.'' diyerek para politikası gecikmeli devreye girdiğini bugün aldığımız tedbirlerin etkisinin aylar sonra kendisini göstereceğini ve sonuçlarını alacaklarını açıkladı.

Şimşek, doların güçlenmesi aleyhlerine olduklarını söyşeyerek şu şekilde açıklama yaptı '' çünkü euro bazında mal satıp ham maddeyi dolarla alıyoruz.'' dedi.

Bakan Şimşek ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolarda son durum merak ediliyor. Filistin İsrail çatışması ile yükselişe geçen dolar kuru bugün de yukarı yönlü hareket ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde yatırımcılar son dakika dolar kurunu araştırıyor. Bugün dolar/TL kuru alış fiyatı 27,81 lira, satış fiyatı ise 27,83 liradan işlem görüyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 29,39 lira, satış fiyatı ise 29,46 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 1,0586 bandında hareket ediyor. 

Dolarda fren patladı! 1 doları bile olanlar acil baksın! Dolar/TL kuru 10 Ekim 2023 ne kadar?

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?


 


Geri Dön