29 / 06 / 2024

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi!

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi!

Dolar/TL kuru yükseliş trendine geçti. Bugün dolar 32,41 TL'ye yükseldi. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi.



Türk Lirası uzun aradan sonra ilk defa dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti. Dolar/TL kuru bugün 32,41 TL'ye yükselirken, yatırımcılar doların neden yükseldiğini merak ediyor. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükseliş trendiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Milyonlarca yatırımcı 'dolar neden yükseliyor? Dolar neden yükseldi?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Dolar kurunun yükseliş nedenini açıklayan İslam Memiş, “Dolar kurunda 32,62 TL seviyesi görüldü. Dolar kuru neden bir anda yükseldi? Dolar kurundaki bu yükselişi net olarak şudur şeklinde açıklamayız. Bunu kimse yapamaz ama bazı çıkarımlarda bulunabiliriz.'' ifadelerini kullandı. 

Öta yandna İslam Memiş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Brics üyesi olunmasına dair bir açıklama yaptı. Rusya da bunu memnuniyetle karşıladı. Burada Hindistan, Çin, Rusya gibi ülkelerin yer aldığını söyledi ve şunları ekledi: ''Bu ülkeler kendi aralarında birleşip 250 milyar dolarlık bir sermaye oluşturdular.

Aynen Dünya Bankası gibi bir finans merkezi kurdular. Türkiye’nin de buna dahil olmak istemesine dair Bakan Hakan Fidan açıklama yaptı. Dolar kurunda da yükseliş hareketi kişisel kanaatime göre bundan dolayı oldu” dedi.

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş ten son dakika dolar yorumu geldi!

DOLAR KAÇ LİRA? DOLAR BUGÜN NE KADAR? KAPALIÇARŞI'DA DÖVİZ KURLARI KAÇ TL? 5 HAZİRAN 2024 DOLAR/TL ALIŞ SATIŞ FİYATI!

Kapalıçarşı'da döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar kuru bugün Kapalıçarşı'da alış fiyatı 32,33 lira, satış fiyatı ise 32,39 liradan işlem görüyor.
Aynı dakikalarda euro kuru alış fiyatı 35,04 lira, satış fiyatı 35,193 liradan işlem görüyor.

22 ayar bilezik ne kadar? Ajda bilezik 22 ayar kaç TL? 5 Haziran Kapalıçarşı bilezik fiyatları

Altın fiyatları fırladı! Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını ne kadar? Ata lira fiyatı ne oldu? 5 Haziran altın fiyatları

Geri Dön