27 / 04 / 2024

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini ifade etti.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları çerçevesinde Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile buluştu.

Şimşek, sosyal medya hesabından ilgili görüşmeye yönelik paylaşımda bulundu.

Üç milyondan fazla Türk'e ev sahipliği yapan Almanya'nın dış ticaretten mali ve teknik iş birliği ve turizme kadar pek çok alanda Türkiye'nin kilit ortağı olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, " Fas'ın Marakeş kentinde Bakan Lindner ile bir araya gelmekten keyif aldım. Almanya-Türkiye ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla beraber çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” değerlendirmelerinde bulundy.

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Diğer taraftan, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks da toplantılar çerçevesindeki bir oturumda bir araya geldiği Bakan Şimşek'e ilişkin övgü içeren paylaşım yaptı.

Brooks, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Şimşek ile Türkiye'nin gidişatını tartışmak benim açımdan büyük bir onur ve mutluluktu. Bakan, Türkiye'nin ortodoks politikalara geçişini ve 2024 yılı Mart ayında yapılacak belediye seçimlerini büyük bir samimiyet ve netlikle anlattı. Bu kapsamda, dinleyicilerimiz derinden ve pozitif bir şekilde etkilendi."

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

"KKM'DEN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Görüşmelerinin arasında basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Şimşek, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı.

Enflasyona bakıldığı zaman Türkiye'nin reel faiz sunduğunu, bunun da TL'yi çekici kıldığının altını çizen Şimşek, kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini paylaştı.

İç talebi daha ılımlı duruma getirmeyi amaçladıklarını belirten Bakan Şimşek, kur korumalı mevduattan da (KKM) çıkmak istediklerini belirtti.

Öte yandan, Bakan Şimşek, mevcut politikanın para politikasının ima ettiğinden daha sıkı olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu:

Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı kuvvetleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak amacıyla en az bir seneye ihtiyacımız var.”

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 100 ve 200 bin TL’nin aylık faiz kazançları peş peşe açıklandı!  

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön