29 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı TV programında, ekonomideki gelişmelere dair soruları yanıtladı. 

Kredi kartı kullanımıyla ilgili yapılacak düzenlemenin sorulması üzerine Şimşek, Eylül itibarıyla yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 civarında yükseldiğine işaret etti. 

Enflasyonun iki katından fazla olduğunu aktaran Bakan Şimşek, "Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle enflasyonu, cari açığı kontrol altına alamazsınız" dedi.

Bakan Şimşek ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

İLK EVİNİ ALANA DESTEK

Taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahib olduğu bilgisini aktaran Bakan Şimşek konut kredileri için ise şunları söyledi: "Birinci konutu kredilendirme konusunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Birinci konut için vatandaşımızın konut edinmesini destekliyoruz. Ancak ikinci, üçüncü konut veya yazlıkları krediyle biz bunu desteklemeyeceğiz."

Krediyi bu alanlarda ciddi şekilde hem fiyatlama olarak hem de miktar olarak sınırlayacağız. Bankalarda bu tür kredilerin risk ağırlığını artırdık, artırmaya devam edeceğiz. Fiyatlamasını daha doğru yapacağız."

Bakan Şimşek ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

"HEDEFİMİZ ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan enflasyon hedefine dikkat çekerek hedeflerinin enflasyonu 2026 sonunda tekrar tek haneye düşürebilmek olduğunu söyledi.

"Bu zor bir süreç ama mümkün, geçmişte başardık, yine başaracağız" diye ifade eden Şimşek OVP'deki enflasyon hedeflerinin iddialı bulunmasına saygı gösterdiğini kaydetti.

Mümkün olduğunca en gerçekçi rakamları ortaya koymaya çalıştıklarını söyleyen bakan Şimşek, "Edindiğim izlenim, genel anlamda programın hedefleri, makro göstergeleri gerçekçi bulunuyor." diye ifade ederek, "Enflasyonla ilgili tahmin değişiklikleri, bizim resmi daha iyi anlamamızla ilgili ortaya çıkan değişikliklerdir" dedi.

Kurun uzun süre tutulmduğu bilgisini veren Bakan Şimşek, "2021 Aralık ayıyla 2023 Mayıs ayına kadar kur belli düzeyde tutulmuştu. Biz kuru serbest bıraktık" diye belirtti.

Bakan Şimşek ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Deprem harcamalarının süreklilik arz etmeyeceğine dikkati çeken Şimşek, "Yıl sonuna kadar tahsilat ayağında ciddi performans göstereceğiz. Denetim ayağı da öyle. Yakında defterdarlarımıza, vergi dairesi başkanlarına, hepsine spesifik hedefler vereceğim" ifadesini kullandı. Bakan Şimşek, gelir ayağında çaba gösterilmesi gerektiğini, gelecek sene bu konulara daha fazla odaklanacaklarını ve vergi reformları yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Enflasyon konusunda nasıl kararlıysak, bütçe disiplinini tekrar teşhis etme noktasında da kararlıyız. Bütçe dışında da gelir arayışına gideceğiz."

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Çiftçilerden mesaj! 'Destekler artsın, ödemeler nakit yapılsın'


Geri Dön