27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek'ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

Bakan Şimşek'ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Deprem Destek Kredisi' kapsamında, depremden etkilenen illerde yaklaşık 559 bin bireysel müşteriye kredi desteği sağlandığını açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek depremden etkilenen vatandaşlar için destek kredisi verildiğini açıkladı. Şimşek 'Deprem Destek Kredisi' kapsamında, depremden etkilenen illerde yaklaşık 559 bin bireysel müşteriye, Hatay'da ise yaklaşık 60 bin bireysel müşteriye kredi desteği sağlandığını bildirdi.

Şimşek, Hatay'da 772 müşteriye KOSGEB acil destek kredisi kullandırıldığını belirterek, 2009 yılında uygulamaya alınan Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında Bakanlık tarafından gerçek ve tüzel kişilerin krediye erişimine yönelik teminat ihtiyaçlarını gidermek üzere, makro ekonomik politikalara uygun olacak şekilde kefalet imkanının sağlandığını açıkladı.

Bakan Şimşek ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

3,7 MİLYAR TL KREDİ İMKANI SAĞLANDI!

Şimşek, bu kapsamda, 6 Şubat deprem felaketinin ardından kamu bankaları aracılığıyla, ‘Deprem Bölgesi İşletme Giderleri Destek Paketi’ kapsamında 5 bin 737 firmaya yaklaşık 11,3 milyar TL, ‘Deprem Bölgesi Yatırım Destek Paketi’ kapsamında ise 384 firmaya yaklaşık 3,7 milyar TL kredi imkanı sağlandığını açıklayarak '' Bankacılık Kanunu, ilgili yasal düzenlemeler ve genel kabul görmüş bankacılık prensiplerine aykırı kredi talepleri olmadıkça bölgenin hassasiyetleri de göz önünde bulundurularak ilave kolaylıklar sağlanmıştır" dedi.

Bakan Şimşek ten deprem kredisi açıklaması! Deprem bölgesinde 559 bin kişiye kredi desteği verildi!

KOSGEB'TEN KREDİ DESTEĞİ!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) depremzede vatandaşların yarasını sarmak ve işletmecilerin normalleşmeye başlamalarına destek olmak için bir program geliştirdi.

Acil Destek Kredisi Programı kapsamında, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ'li vatandaşı ilgilendiriyor. Henüz işletmesini kullanacak hale gelemeyen işletmelere ölçeklerine bakılarak 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman desteği sağlanacak.

KOBİ'li depremzede vatandaşlar için yeniden işlerine başlamaları amacıyla başlatılan KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’ndan imalat yapan, imalata dayalı parçaları tedarik eden, yine imalata ilişkin onarım faaliyetleri yürüten KOBİ’ler ile mimarlık faaliyetinde bulunan işletmeler yararlanabilecek.

Krediye ihtiyacı olanlara peş peşe müjde verildi! 0,69 faizle 2 yıl ödemesiz kredi imkânı! Acil bakın!

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Deprem kredisi veren bankalar hangileridir? Deprem kredisi başvuru şartları nelerdir?

Geri Dön