29 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.



Yükselen faiz oranları, kredi kartı ve nakit avans kullanımını etkilemiyor. İnsanlar ihtiyaçları için kredi kartı ve nakit avans kullanmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda, karşılaştırma sitesi encazip.com, kredi kartı ve nakit avans kullanımının ‘uygun’a getirmenin püf noktalarını araştırdı ve kredi kartı harcamalarında ve nakit avans kullanımlarında dikkat edilmesi gerekenleri bir bir sıraladı.

 Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

1 EYLÜL’DEN İTİBAREN FAİZ ORANLARI TEKRAR YÜKSELDİ

Dünya gazetesinden Tevfik Şahin’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) verilerine göre, 1 Aralık 2022 tarihinden 1 Temmuz 2023 tarihine kadar sabit tutulan faiz oranları temmuz ve ağustos dönemlerinde değiştirilmiş ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,13 seviyesine, azami gecikme faiz oranı yüzde 2,43 seviyesine çıkarılmıştı. Aynı zamanda, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 2,89 seviyesine, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,19 seviyesine yükseltilmişti. 1 Eylül tarihi itibarıyla geçerli olmak şartıyla ise kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81 seviyesine, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11 seviyesine çıkarıldı. Bununla beraber, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57 seviyesine, azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3,87 seviyesine yükseltildi.

 Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

KREDİ KARTI KULLANIMINDA AYLIK GELİRİNİZİN ÜZERİNE ÇIKMAYIN

Kredi kartı kullanırken dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası ile beraber faiz artışlarından daha az etkilenebilir ve bunun yanı sıra, kredi borcunuzu daha rahat yönetebilirsiniz. 

Öncelikle ilk dikkat edilmesi gereken husus, kredi kartı kullanırken aylık gelirin üzerinde bir harcama gerçekleştirilmemesi. Mevzuata göre aylık gelirinizin dört misline kadar kredi kartı limiti tanımlatabilirsiniz. Fakat kredi kartının aylık bütçe sınırları kapsamında kullanılması öneriliyor. 

Bankaların mobil uygulamalarını kullanarak bir harcama limiti belirleyebilir ve bu sayede, aylık harcamanız bu tutarın üzerine çıkarsa otomatik bir şekilde uyarı alabilirsiniz.

Sadece kredi kartının asgari tutarını ödemek, aylık faiz işlenmesine yol açar. Bu yüzden, asgari tutar yerine ekstre tutarının hepsi ödenmeli.

Kredi kartı harcamalarının kısa veya mobil bildirim olarak iletilmesini isteyebilirsiniz. Böylece harcamalarınızı kolay bir şekilde görebilir ve kontrol altına alabilirsiniz.

Kredi kartlarının bankadan bankaya değişen yıllık aidat ücretleri bulunuyor. Bunları araştırıp minimum ücret alan kartı seçebilirsiniz.

Başvuru yapana 33 bin 387 TL para yardımı! 3 aylık sigorta girişinin olması yeterli!

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!


Geri Dön