28 / 04 / 2024

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Ocak 2023 tarihli köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun bir görüşme yaptığını ve dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz bir haber aldığını ifade etti.



Hakan, bugünkü (15 Ocak 2023) yazısında, şu ifadelere yer verdi: “Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun, upuzun bir görüşme yaptım. Sohbete Hürriyet muhabiri Musa Kesler de katıldı. İlk izlenimim şu: Nebati, enflasyonun düşmeye başlamasıyla birlikte karamsarlığı üzerinden tamamen atmış. “Nasılsınız?” diye sorduğumuzda “Keyfim yerinde” diye cevap verdi. Gerçekten de gözlerindeki o meşhur ışıltı yeniden belirmişti. Yakın gelecek için çok umutlu Bakan Nebati. Dövizde bir dalgalanma beklemiyor. Enflasyonun aşağı doğru gidişinin süreceğini söylüyor. Daha mühim olanı toplumun enflasyonun düşeceğine inandığını ve bunun da çok önemli olduğunu vurguluyor. EYT maaşları için “Biz hazırız” diyor.”

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hakan, Bakan Nebati’nin süpermarketlerin fiyat sabitlemesine gitmeleriyle ilgili de önemli mesajları olduğunu, fiyat sabitlenmesinin ancak şimdi yapabiliceklerini, lokantaların fiyat sabitlemesine gitme tartışmalarını da önemsediğini söyledi.

Bakan Nebati’nin borsayla ilgili küçük yatırımcılara tavsiyeler verdiğini söyleyen Hakan, “Bu tavsiyeleri dile getirirken CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun spekülasyon yaptığını öne sürerek “Onun spekülasyonlarından kaçının” diyor” ifadelerini kullandı.


Ahmet Hakan’ın yönelttiği “EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacaklar?” sorusuna Bakan Nurettin Nebati, “Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki duruşu belliydi. Biz EYT ile ilgili tedbirimizi aldık. Hazırlandık. Biz hazırlıklıyız. Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıkınca Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Tahminen yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız” sözleriyle cevap verdi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön