03 / 05 / 2024

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

Deprem bölgesinde çadır ve konteyner kentler kurulurken fırsatçılar da sahaya çıktı. Sac ve lojistik maliyetlerini bahane eden fırsatçılar, bir ay önce 36-40 bin TL olan konteyner fiyatlarını, 60-120 TL arasına kadar arttırdı.



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası evlerinin güvenli olmadığını ve hasar aldığını düşünen vatandaşlar, olası depremler nedeniyle konteyner evlere rağbet göstermeye başladı. Özellikle olası İstanbul depreminin de beklenmesiyle birlikte insanlar konteyner evlere yönelmeye başladı.

Kahramanmaraş’taki depremler sonra deprem bölgesi ilan edilen 11 kentte barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kent alanlarının kurulması planlanıyor. Tespit edilen bazı bölgelerde kuruluma da başlandı fakat bu durum fırsatçıları da piyasaya çıkarttı.

Konteyner evlerde çok konuşulacak gelişme! Konteyner ev almak isteyenler neye uğradığını şaşırdı!

Bölgedeki iş dünyası örgütlerinin temsilcileri konteynerlerin OSB'lerin çevresine kurulabileceğini ifade etti. Pek çok işyeri fabrika çevresine işçilerin ve ailelerin konaklaması için konteyner evler kurmaya başladı.

İş dünyasının önde gelen isimleri taleplerini dile getirirken artan konteyner fiyatlarına dikkat çektiler.
İşte detaylar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön