28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'şahin' tonlu yönlendirmelerinden sonra düştü. Yeni günde hızlı toparlanma kaydeden altın fiyatları için Fed belirsizliği sürüyor. Peki, gram altın yıl sonunda kaç TL olacak? İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in gram altın yorumları...



İslam Memiş, Fed faiz kararı ve ABD'den gelen kritik verilerin ardından altın piyasasındaki yeni fiyatlamaları ve beklentilerini paylaştı. İşte uzman ismin o açıklamaları:

“Altın fiyatları bu hafta dar bant aralığında işlemler yaptı. Fed faiz kararının ardından 1913 dolar seviyesine kadar düşen ons altın, şu anda 1925 dolar bandından. Ons altın için 1910 dolar güçlü bir destek seviyesi. Fakat toparlanma gelebilir. Kısa süre için ons altın fiyatında 1910-1950 dolar direncini izleyeceğim. Orta ve uzun vade için ise 2 bin dolar bandının üzerindeki fiyatlar mümkün gözüküyor.”

 Merkez Bankası nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

ALTIN FİYATLARI İÇİN FED BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, Memiş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Fed'in belirsizliği hâlâ piyasalarda sürüyor. Altın fiyatları için bir yön kırılımı bulunmuyor. Fed, faiz artırımını bu ay yapmadı. Fakat yeniden bir faiz artışına gidilebileceği yönünde şahin tonlu bir açıklama yapıldı. Bu da piyasalarda yeni bir fiyatlamayı zor hale getiriyor. Fakat görünen o ki 2 bin dolar üzerinde ataklar yapmak isteyen bir ons altın var karşımızda.”

'GRAM ALTIN İÇİN BU FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ'

“Ben şimdiki kısa vadeli baskılanmanın altın fiyatları için bir alım fırsatı verdiğini düşünüyorum. Gram altın için kısa vadede 1700-1720 bant aralığını izlemeyi sürdürüyorum. Fakat ekim ayı itibari ile gram altın fiyatı için yukarı yönlü hareketler yaşanabilir.”

 Merkez Bankası nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

İSLAM MEMİŞ 'MUHAKKAK GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI' DİYEREK UYARDI

“Gram altın 2023’ü 1800-1880 TL bandında kapatabilir. 2024’te gram altın için beklediğim seviye 2 bin 500 TL bandında. Ben bu yatay sürecin özellikle altın yatırımcısına iyi fırsatlar sağladığını öngörüyorum. Gram altında resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı bulunuyor. Resmi kur kanadına aldanıp alım yapmayan yatırımcılar, fiyat düşük diyen kişiler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın bulunmuyor. Farklılığı kesinlikle göz önünde bulundurmak lazım.”

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

KKM’den çıkanlar dikkat! Eylül ayı mevduat faiz oranları belli oldu! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!


Geri Dön