03 / 07 / 2024

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.



Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı son dakika açıklamasında asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Aktarılan detaylara göre, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Doğanşehir ilçesine görevlendirilen Koordinatör Vali Cüneyt Orhan Toprak ve Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ile Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

Malatya da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamalarda asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde 6 bin 444 kişinin yaralandığını, bunlardan 5'inin hala hastanede tedavi gördüğünü dile getirerek, "400 kadar arama kurtarma ekibimizi hazır tutuyoruz, çünkü her an yeni artçılar olabiliyor." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada hedeflerinin kalıcı konutlar tamamlanana kadar depremzedelerin konteynerlerde barınmasını sağlamak olduğunu kaydeden Hulusi Şahin, şöyle konuştu: "Çadır vatandaşlarımızı uzun vadede barındıracağımız bir alternatif değil. Hedefimiz sene sonu gelmeden çadırları kaldırmak, vatandaşları konteynerlere veya kiralık konutlara geçirerek kalıcı konutlar bitene kadar misafir edebilmek. Şehirde toplamda 60 konteyner kent bulunuyor. Toplamda 12 bin 577 konteynerde yaşam başladı, bu da yaklaşık olarak 50 bin vatandaşımız demek. 60 konteyner şehrin toplam konteyner sayısı 23 bin olacak. Bir ay içinde tüm konteyner kentleri tamamlamayı planlıyoruz." dedi.


Geri Dön