22 / 07 / 2024

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.




Acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların enkazının kaldırılma oranı yüzde 99,1

Yaptığı açıklamada esnaf için de konteyner iş yerleri kurulumunun sürdürdüğünü ve hak sahiplerinin kuralarla belirleneceğini kaydeden 
Malatya Valisi Hulusi Şahin, bunların 5 Şubat tarihinden önce esnaf kaydı bulunanlara verileceğini dile getrdi.

Malatya da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin açıklamasında şehirde depremden önce 169 bin bina ve 415 bin bağımsız bölümün bulunduğunu, 5 bin binanın tamamen yıkıldığını, bin 810 binanın da acil yıkılacak durumda olduğunu dile getirerek, 36 bin binanın ağır hasar gördüğünü söyledi.

Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binaların enkazlarını kaldırdıklarını kaydeden Malatya Valisi Hulusi Şahin, tamamlama oranının yüzde 99,1 olduğunu ve kalan binaların özel durumundan dolayı yıkımının geciktiğini belirtti.

Açıklamasında hasar tespit çalışmalarıyla ilgili itirazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından değerlendirildiğini kaydeden Malatya Valisi Şahin, "Burada yüzde 99 seviyelerine gelince, sadece 440 bina kaldı, onları da kısa sürede bitirerek itiraz sonuçları Bakanlıkça ilan edilecek." diye konuştu.

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk yıldaki maliyeti 313,5 milyar TL! 

Sosyal desteklerde son dakika! 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?


Geri Dön