27 / 04 / 2024

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...



Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemelerini kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin 30 maddeden oluştuğunu belirterek '' Teklifle konutların turizm amaçlı kiralanmasını öngörüyor" ifadelerine yer verdi. 

GÜNLÜK KİRALIK KONUTLARDA YENİ DÜZENLEME MECLİS'TE!

Türkiye'de son dönemlerde gündemde yer alan günlük ev veya odaların turizm amaçlı kiralanması ile ilgili düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi 28.Dönem 2. Yasama yılın ilk teklifini Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklifimiz 30 maddeden oluşuyor. Teklifle konutların turizm amaçlı kiralanmasını öngörüyor" açıklamasını yaptı.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis e sunuldu!
GÜNLÜK KİRALIK EVLERDE DENETİMLER ARTIRILDI!

Son zamanlarda günlük kiralık evler gündemden düşmüyor. Günlük kiralık evlerde yapılan düzenlemeler ve denetimler artırılmaya başlandı. Konu ile ilgil, Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, günlük kiralık konut piyasasına ilişkin öenmli açıklamalarda bulundu.

Özelmacıklı  günlük kiralıkta yapılan düzenlemeler ile denetimlerin artırıldığını söyledi. Geçen ay sonu internet ortamında yayımlanan ilanlara yönelik olarak bazı bilgilerin alınmasına ilişkin usul ve esaslar sonrasında şimdi de kimlik bildirme kanunu çerçevesinde ek düzenlemeler yapıldı. 

Mustafa Hakan Özelmacıklı, 17 Haziran’da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kimlik Bildirme Kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikten sonra kiralanan evlere kimlik bildirim ve her an ulaşılabilecek işletici bulundurma  zorunluluğunun getirildiğini belirtti. 

Özellikle konunun taşınmaz ticareti çerçevesinde değerlendirilmesinin gerekli olduğuna vurgu yapan Özelmacıklı, “Yönetmeliğimiz çerçevesinde, tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı, pazarlanması ve kiralanmasına aracılık faaliyetleri taşınmaz ticareti kapsamındadır. Günlük kiralık iş ve işlemleri yapanlarında taşınmaz ticareti kapsamında yetki belgesi almaları gerekir. Özellikle yetki belgesiz bu tür faaliyetler denetlenmeli, düzenlemeler bu çerçevede yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Günlük kiralık ev piyasasında son dakika! Denetimler artıyor! 

 


Geri Dön