03 / 05 / 2024

apartman görevlisi daire tahliyesi

apartman görevlisi daire tahliyesi

Apartmanlarda, kapıcılara tahsis edilen kapıcı dairesinin tahliye nedenleri ile ilgili Konut Kapıcısı Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte kapıcı konutu ve tahliyesi...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlileri ile ilgili çok özel çalışmalarımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını sürecinde üzerlerinde büyük sorumluluk olan apartman görevlilerine teşekkürlerini iletti ve "Apartman görevlileri ile ilgili çok özel çalışmalarımız var" dedi...

Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli!

Konut-Sen Başkanı Uğur Gözel, koronavirüs sebebiyle 'Evde kal' çağrılarına uyan vatandaşların, apartman görevlilerine sorumluluk dışı işler yüklediklerini belirtti ve 'Apartman görevlilerinin şartları iyileştirilmeli' çağrısında bulundu...

Apartman görevlileri koronavirüs sebebiyle çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını istiyor!

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunanların alışveriş ihtiyaçlarının giderilmesi için iş yükü artan apartman görevlileri, çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını talep ediyor.

Apartman görevlisinin primi devletten!

Geçtiğimiz Mart ayında resmen başlayan kolay işverenlik uygulaması, 100 bine yakın iş yerinin ve apartman görevlisini mutlu etti. İlave istihdam teşviğinden faydalanan işverenlere, prim ve vergi desteği yıl sonuna kadar sürecek.

2020'de apartman görevlisinin maaşı ne kadar olacak?

Yılbaşı ile birlikte asgari ücrete zam  geldi. Asgari ücretle çalışan apartman görevlisinin eline yeni asgari ücrete göre kaç lira geçecek? 

TOKİ 300 güvenlik görevlisi alıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 6ncı Hizmet Alım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 300 güvenlik görevlisi alacak! 

İdaremizin Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 6ncı Hizmet Alım İşi(e-ihale) ihalesi 12 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Nef Ortayaka güncel daire fiyatları!

Nef Ortayaka güncel daire fiyatları haberimizde yer alıyor. Projeden kişiye özel ödeme planlarıyla konut sahibi olunabiliyor.

İsa Şahin, Körfez GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Görevlisi oldu!

İsa Şahin, Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Yatırımcı İlişkileri Görevlisi oldu.

Beylikdüzü Apartman Görevlileri Sosyal Tesisi açıldı!

Beylikdüzü’nde apartman görevlileri için inşa edilen sosyal tesis hizmete açıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tesisin açılışında konuştu.

Malatya'daki altın kaplamalı apartman görenleri hayrete düşürüyor!

Malatya’da inşa edilen ve büyük bir bölümü altın kaplama olan apartman görenleri hayrete düşürüyor.

TOKİ güvenlik görevlisi alacak!

İdaremizin Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 5nci Hizmet Alım İşi ihalesi 19 Temmuz'da saat 11:30'da yapılacak. 

apartman görevlisi daire tahliyesi Haberi

apartman görevlisi daire tahliyesi

Kapıcı dairesi tahliyesi!

Zorunlu olmamak ile ilgili birlikte kapıcılara tahsis edilen daireler, ne zaman ve nasıl tahliye edilitor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Kapıcıya görevi nedeni ile verilen daireler, iş sözleşmesinin son bulması ile tahliye edilebiliyor.


Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alan kapıcı konutu ve tahliyesi ile ilgili hükümler madde 13'te şu şekilde sıralanıyor;


Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde 13 — 

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.

Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez.


Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.


Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2...