27 / 04 / 2024

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?



Asgari ücretin 2024 senesindeki yükselişi, apartman görevlilerinin maaşlarını da yakından etkileyeceği kaydedildi. Bu kapsamda, ekonomi gündeminin önemli bir unsuru olan asgari ücret zammı, apartman görevlilerini de doğrudan ilgilendiriyor. Binlerce apartman görevlisi, Ocak ayında uygulanacak yeni asgari ücretin kendilerine olan etkisini öğrenmek ve maaşlarını planlamak adına araştırmalara başladı. 

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Bu bağlamda pek çok kalemde ödeme miktarları değişecek. 2023'ün ikinci yarısında asgari ücret, 11 bin 402 Türk Lirası olarak kaydedilmişti. Bu artış, apartman görevlisi ve kapıcı maaşlarında da gözle görülür bir güncelleme getirmişti. Sektör temsilcileri, bu rakamın 2023 yılı için sektördeki standart maaşı temsil ettiğini belirtiyorlar.

2024 ZAM BEKLENTİSİ NE KADAR ?

Asgari ücretin yeni oranının belirlenmesi süreci, çalışanlar ve işverenler tarafından yakından takip ediliyor. 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ekonomik ve sosyal yapı üzerindeki etkileri, şimdiden tartışılmaya başlandı. Beştepe'deki kritik toplantı sonucunda belirlenecek yeni rakam, sektördeki maaş politikalarını da doğrudan etkileyecek.

Öte yandan, diğer ödemeler üzerindeki etkisi de şöyle; Asgari ücret artışı sadece apartman görevlisi ve kapıcı maaşlarını değil, aynı zamanda yaşlılık maaşı, engelli maaşı, işsizlik maaşı gibi çeşitli sosyal ödemeleri de etkileyecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, doğum ve askerlik borçlanmaları, stajyer maaşları gibi kalemler de asgari ücretin artış oranına bağlı olarak değişiklik göstereceği kaydedildi.

KAPCI MAAŞI NE KADARDI?

Kapı Görevlisi maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 27 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Kapı Görevlisi maaşları 12290 TL'dir. En düşük Kapı Görevlisi maaşı 11400 TL iken, en yüksek Kapı Görevlisi maaşı 17630 TL'dir.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Her 100 emekliden 84’üne yüzde 37,16’sına yüzde 50 zam yapılabilir! İşçi-memur emeklisi farkı 31 bin TL'yi aşabilir!

Asgari ücret 18 bin 985 TL olmazsa, memur ve çalışanın maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön